Hattems Winterfestijn bomvol activiteiten

We berichtten al eerder over de culturele kanten van het komende winterfestijn, maar inmiddels heeft de organisatie meer details prijsgegeven van de activiteiten op vrijdag 9 december. Lees dus gauw verder over de gezelligste wintermiddag en -avond voor heel Hattem en omstreken.

Zelf je broodje bakken
Niets is lekkerder dan in de buitenlucht zelf je broodje bakken boven een vuurton. Een mooi moment om samen zwijgzaam naar het vuur te staren of juist een goed gesprek te beginnen. Met het deeg van Everyday Bread begeleiden leden van Scouting de Trijsberg de kinderen bij het bakken van heerlijke broodjes. Vanaf 17.00 uur kun je aanschuiven op het Marktplein om daarna lekker te smullen van de knapperig verse baksels.

Handgemaakte specialiteiten
Bijzondere winterse spijzen en dranken ontdek je op de markt rondom de Andreaskerk. Hier vind je kramen met allerlei zelfgemaakte producten zoals uit hout gedraaide schalen, glaskunst, handgemaakte leren tassen, ecologische kaarsen, gehaakte accessoires, brocante, boeken, groen en kerstdecoratie. Ook vind je er lekkernijen zoals chocolade bikkels, walnoten, natuurwijnen, suikerspin, speciaalbierpakketten, droge worst en curryworst, broodje beenham, Glühwein en meer.

Molenbelt gezelligheid
Kom naar AngelArt en Heemkunde en maak je eigen kerstkaart. Decoreer hem zoals jij wilt en verras iemand met een originele kerstwens. Teo Visser bakt de lekkerste oliebollen en Bloemen van Karin zet de bloemetjes buiten. Voor haar winkel vind je een gezellige wintertuin met arrenslee, lampjes, kransen, kerstballen en andere kerstspullen. Loop ook even binnen in de stadsboerderij, neem een kijkje bij de mini kerstmarkt en laat je verrassen door het aanbod aan kerstdecoratie. Iets verderop aan de Noordwal vind je het Anton Pieck Museum dat speciaal voor het winterfestijn tot 21.00 uur geopend is.

2e Walsteeg lekkernijen
Holly’s Delicatessen en Vicaris maken het gezellig in hun steegje. Zij presenteren een speciaal menu met uiensoep, quiche, pasteitje en koffiemisu met winterse kruidenthee en warme chocolademelk tussen 17.30 en 19.00 uur. Geef je op en schuif ook gezellig aan!

Creatieve activiteiten in de Kerkstraat
Tussen 15.30 en 17.30 uur kunnen jouw kids zich professioneel laten schminken bij de winkel van Nog Steeds Leuk. Hoe leuk is dat! Bij Susanne Annot in het atelier kun je gratis kerstkoekjes-happen en achterin de winkel kun je in het theehuis een kerstkaart doodlen. Bij DA is volop glitterplezier, laat een mooie glittertattoo zetten of je laat je opmaken met glitter make-up.

Winterse specialiteiten in de Kruisstraat
Bij Twee Steekjes Los zijn er demonstraties wolspinnen en je vindt hier alle benodigdheden om die ene trui of sjaal te maken om warm de winter door te komen. Bij Zus in het Groen ontdek je prachtige kransen of guirlandes en buiten op de kraam diverse kerstartikelen en accessoires. Wijnkoperij Henri Bloem presenteert in zijn kraam glühwein en verfijnde wijnen. Naast de bijzondere producten op de markt en uitgelichte winkels heeft Hattem een rijk winkelaanbod, van schoenenwinkels, heren– en dames modezaken tot de beste chocolatier in de verre omtrek, Bonbon Atelier A3. Dus kom naar Hattem om sfeervol te shoppen. Met gezellige nostalgische muziek, straattheater en fonkelende lichtjes wordt het een onvergetelijk middag en avond. Hoe gezellig gaat dat zijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in