SIHKH blikt terug op Dikke Tinne Festival

In 1999 maakte een groep Hattemse vrouwen een fraaie collectie middeleeuwse kleding. De Stichting Instandhouding Historische Kleding Hattem (SIHKH) zet zich in voor het behoud van deze kleding. “In 1999 is er enorm veel moeite gestopt in het maken van de kleding. Het zou zonde zijn als dat allemaal verloren zou gaan,” vertelt Voorzitster Marry Bruins.

Op het Dikke Tinne Festival waren veel Hattemers in de kleding van SIHKH te bewonderen. “Er is dit jaar weer behoorlijk veel kleding verhuurd”, constateert een tevreden Marry Bruins. “Ik heb zelfs de indruk dat er meer is verhuurd dan de vorige keer. ”

Helaas waren de weergoden het Dikke Tinne Festival niet middeleeuws-gezind. “Dat het weer niet meezat was jammer. Met mooi weer lopen de straten helemaal vol, maar nu was dat niet het geval. Gelukkig was het wel droog tijdens de voorstellingen.”

Dat het festival de middeleeuwse kleding helpt te promoten is duidelijk. Toch is Bruins nog niet helemaal tevreden. “Vooral Hattemers die direct betrokken waren bij het festival hebben de kleding gehuurd. We willen graag dat ‘gewone burgers van Hattem’ ook een kostuum gaan huren.”

@Thijs Hoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in