Natuurwandeling op Landgoed Molecaten met Groei & Bloei

Op 6 mei aanstaande wordt er speciaal voor Groei & Bloei afdeling Noord-Veluwe, een natuurwandeling georganiseerd op Landgoed Molecaten in Hattem. Landgoed Molecaten is een historisch landgoed met diverse rijksmonumenten en een lange geschiedenis. Het staat bekend om de prachtige gebouwen, bossen en het unieke sprengenstelsel. De sprengen zorgen voor de aandrijving van één van de beste bewaarde watermolens van Nederland.

Boerderij bij de molen
Hier heeft het landgoed haar naam aan te danken, Molecaten betekent namelijk ‘boerderij bij de molen’. Het landgoed is 130 hectare groot en bestaat voornamelijk uit bos en sprengen. Deze sprengen zijn ongeveer 400 jaar oud en vormen de rode draad tijdens deze wandelexcursie. Onderweg wordt de Trijselenberg beklommen. Deze vormde ooit de Galgenberg van Hattem en staat bekend als het Noordelijkste punt van de Oost-Veluwse stuwwal. De Trijsenlenberg biedt een fraaie beleving als onderdeel van het boslandschap met een hoogte van 35m. De herberg, ’t Spyker en de sprengen vormen samen een belangrijke geschiedenis van landgoed Molecaten. De excursie staat onder leiding van twee ervaren natuurgidsen. Zij vertellen u allerlei natuurwetenswaardigheden die zo kenmerkend zijn voor landgoed Molecaten.

Praktische informatie
Datum: 6 mei, 10.00u
Start: Om 9.45u verzamelen bij carpoolplaats N50 Hessenweg
Duur wandeling: 2 uur

Wil je meewandelen? Meld je dan vooraf aan, want er kunnen slechts 24 deelnemers mee. Aanmelden kan bij Lidy van het Hul op l.vanhethul@kpnmail.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in