Video: Rondleiding in een ‘schaduwtuin’, te bezoeken in het Open Tuinen Weekend

Op 6 en 7 mei wordt er weer een Open Tuin Weekend georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei. In dit weekend worden meerdere tuinen open gesteld worden voor bezoekers. Naast oude vertrouwde tuinen zullen ook eigenaren van nieuwe tuinen u van harte welkom heten. Zo stellen ook Lidy en Jeroen uit Wezep hun schaduwtuin “Engelandsweg” open voor het publiek.

Rondleiding en interview
Dick v.d. Graaf en Henk Tabois gingen langs bij de tuin van Lidy en Jeroen voor een rondleiding en een interview. Veel kijkplezier, en ga gerust langs op 6 of 7 mei.

Schaduwtuin “Engelandsweg”
Schaduwtuin Engelandsweg is een weelderige bostuin van 1500m² met voornamelijk zeldzame schaduwplanten zoals; Trillium, Jeffersonia, Arisaema, Polygonathum, Disporum, Disporopsis, Pteridophyllum racemosum en Glaucidium. De wind speelt met de ranke en frêle bloempjes van de vele soorten Epimedium. Het is verbazingwekkend hoe onder het gebladerte van bomen en struiken een zo boeiende tuin kon ontstaan met zo’n diversiteit aan planten De tuin is een prachtig voorbeeld dat men ook in een schaduwrijke tuin een zeer gevarieerde plantencollectie kan realiseren van zowel inheemse alsook uitheemse soorten. Jeroen Jansen vertelt graag over zijn bijzondere planten. In april en mei is de tuin op zijn mooist, maar ook in de zomermaanden valt er nog veel te genieten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in