Noodkreet Molecaten

Luke Slager, Directielid Molecaten, heeft op Linkedin een emotionele noodkreet geplaatst. Hij schrijft dat het bedrijf in brand staat “en de machthebbers staan erbij te kijken.”

Slager meldt dat hij de vierde generatie ondernemer is in de branche recreatie en toerisme.  Het familiebedrijf Molecaten heeft 17 vakantieparken en camping in heel Nederland en is hoofdsponsor van PEC Zwolle.

Steun voor genomen maatregelen
Ook geeft hij aan dat Molecaten steun uitspeekt voor de genomen maatregelen. “Laat er geen twijfel over bestaan dat wij de volksgezondheid als prioriteit hebben. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en volgen de aanwijzingen van het bevoegd gezag op.”

In de steek gelaten
Maar Luke Slager voelt zich ook in de steek gelaten, want de 25 veiligheidsregio’s maken elk hun eigen beleid en van de Rijksoverheid is tot op heden geen enkele vorm van steun ontvangen. Op aanvragen is afwijzend gereageerd en de overheid gaat ervan uit dat de sector waarin Molecaten opereert niet wordt getroffen. Hij noemt “de oproep van onze premier geen vakantie te boeken voor de maand mei”, dan ook “zeer ongelukkig.”

Redden van de ondergang
“Ons voortbestaan, de inkomens van onze medewerkers en het toekomstige vakantieplezier van onze gasten is afhankelijk van uw barmhartigheid. Daarom wil ik u oproepen onze problematiek serieus te nemen, dappere beslissen te nemen en ook ons te redden van de ondergang in deze coronacrisis,” schrijft Slager.

Ga in gesprek
Hij besluit met de oproep aan de overheid om te luisteren naar de brancheverengiging HISWA-RECRO en om in gesprek te gaan en met snelle en kordate steunmaatregelen te komen.

Inmiddels hebben velen gereageerd op Linkedin en de oproep gedeeld.
Luke Slager waardeert dit enorm en schrijft als reactie: “Wat ongelooflijk fijn om deze reacties te krijgen. Enorm bedankt voor het delen en ‘liken’. Dit helpt ons weer vooruit!”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in