Vrijwilligers Voor Mekaar sluiten het jaar af

Afgelopen woensdag vond een bijeenkomst plaats voor de vrijwilligers van Voor Mekaar. De deelnemers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in en rond de vrijwilligersorganisatie. De medewerkers van de Franse School zorgden er voor dat het hun gasten aan niets ontbrak.

Record inzet in 2023
Voorzitter Hans Havinga opende de avond en blikte nog even terug op de gehouden bootreis. ā€œHet lijkt wel of we niets anders doen dan gezellig uitgaan en eten en drinkenā€, zo sprak de voorzitter: ā€œMaar gelukkig doen we vooral waarvoor we bedoeld zijn: Hattemers helpen. 2023 belooft wat dat betreft een recordjaar te worden met ruim 2000 uren inzet van vrijwilligers voor allerlei hand- en spandiensten. De boottocht was een teken van waardering van een van onze cliĆ«nten. Die bepaalde dat een deel van de nalatenschap besteed moest worden aan een verwenactiviteit voor de vrijwilligers. Die wens hebben we natuurlijk met liefde en dankbaarheid vervuld.ā€
De voorzitter noemde ook de goede contacten met de gemeente. Een overleg tussen bestuur, coƶrdinatoren en enkele medewerkers van de gemeente Hattem maakte duidelijk welke mogelijkheden voor vervoer, naast de dienstverlening van Voor Mekaar, er zijn voor mensen in Hattem.

Welkom en afscheid
Monique Eshuis die het vrijwilligerswerk coƶrdineert kon een nieuwe vrijwilliger verwelkomen, maar er moest ook afscheid worden genomen van Dinie Post-van Gelder, die al vanaf de oprichting meewerkt met Voor Mekaar. Monique noemde in haar dankwoord haar bijdrage: ā€Dinie heeft een hele staat van dienst opgebouwd. O.a. begeleiden bij het zwemmen, wandelen, boodschappen doen, en begeleiding bij beginnend dementerenden. Eigenlijk is het te veel om op te noemen.ā€ Het bestuur bood Dinie een royale bos bloemen aan als blijk van waardering.
Verder werd Stijntje Heutink-van Enk welkom geheten als coƶrdinator, zij is al enige tijd vrijwilliger en gaat het coƶrdinatieteam versterken.

Over Voor Mekaar
Voor Mekaar is een Stichting die belangeloos hulp wil bieden in de thuissituatie van mensen die ondersteuning nodig hebben. Aandacht, begrip, respect en vertrouwen zijn daarbij belangrijke elementen. Voor Mekaar heeft ook contact met andere zorginstanties om zo het optimale te bereiken.
Wie gebruik wil maken van de diensten van Stichting Voor Mekaar Ć³f wie ook vrijwilliger wil worden kan terecht op de website van de stichting. Verzoeken om hulp of aanmelding als vrijwilliger kan via 06-22066754. Met hulpvragers wordt eerst een kennismakings- en intakegesprek gevoerd om de hulpverlening goed af te kunnen stemmen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in