Vrijwilligers Voor Mekaar pakken de boot

Boottocht Vrijwilligers Voor Mekaar

De vrijwilligers van Voor Mekaar maakten afgelopen donderdag een boottocht. Tijdens het uitje was er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. Ook werden de opvarenden getrakteerd op een heerlijke maaltijd en live muziek door enkele van de deelnemers.

De vaartocht was georganiseerd door Voor Mekaar bestuurslid Monique Eshuis: ”De vrijwilligers van Voor Mekaar staan op allerlei manieren klaar voor Hattemers die hulp nodig hebben. Een van onze cliënten heeft in zijn testament zijn waardering willen uitspreken door een bedrag na te laten dat uitdrukkelijk bestemd was voor een leuke activiteit voor onze mensen. Vanwege Corona moesten we even geduld hebben, maar nu konden we deze wens eindelijk werkelijkheid laten worden.”

“Als bestuur vinden we het fijn dat onze vrijwilligers zo gewaardeerd worden”, aldus Hans Havinga, voorzitter van de stichting. “De mensen van Voor Mekaar helpen anderen, bijvoorbeeld door de krant voor te lezen als het gezichtsvermogen sterk is verminderd of door het doen van een boodschap, het invullen van een lastig formulier of een éénmalig klusje. Vaak zijn de vrijwilligers individueel actief. Als bestuur organiseren we daarom regelmatig ontmoetingen om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Dit legaat en de bestemming ervan worden dan ook zeer gewaardeerd.”

De stichting Voor Mekaar is sinds 2006 actief in Hattem. Zo’n vijftig vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden zorgen er samen voor dat Hattemers geholpen worden met praktische zaken. Dankzij de inzet van deze mensen is het vrijwel altijd mogelijk om te reageren op een vraag. Wie ook vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen via coordinatoren@voormekaarhattem.nl of door te bellen naar 06-22066754. Meer informatie over de stichting is te vinden op http://voormekaarhattem.nl .

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in