SWH nodigt mantelzorgers uit voor Dag van de Mantelzorg

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Landelijk wordt er dan op veel plekken aandacht besteed aan al die mantelzorgers die zich belangeloos inzetten voor hun naaste. Zorg van een dochter voor haar ouder wordende ouders, ouders die zorgen voor hun zoon met autisme, man die zorgt voor zijn dementerende partner, maar ook een vrouw die veel zorgen heeft over haar zus die lijdt aan depressies. Dit zijn zo enkele voorbeelden van mantelzorgers die klaar staan voor iemand in hun omgeving.

Mantelzorgcompliment
Bij het Steunpunt Mantelzorg vinden wij het belangrijk om, naast het mantelzorgcompliment welke mensen aan kunnen vragen bij de gemeente, mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten. Het is ten slotte niet niks, langdurig en intensief klaar staan voor een ander. Vaak in combinatie met eigen gezin en werk.

Volgende week is het zover en krijgen alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt een persoonlijke uitnodiging. Samen met vrijwilligers zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Steunpunt
Bent u mantelzorger en kunt u ondersteuning gebruiken of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact op met Monique Scholten van het Steunpunt mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem. Via steunpuntmantelzorg@swhattem.nl of bel met 038-4432881.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in