Herinrichting parkeerplaats de Bleek begonnen

NTP is begonnen met de werkzaamheden aan De Bleek. Hierdoor zijn er op de Bleek tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar voor auto’s. Voor touringcars is er tijdelijk geen parkeermogelijkheid.


“Met borden helpen wij automobilisten en chauffeurs van o.a. touringcars naar een geschikte parkeerplaats aan de rand van de stad. Wij vragen hiervoor uw begrip,” meldt de gemeente Hattem op FaceBook.

Op het platform SamenHattem wordt door de gemeente Hattem uitgelegd waarom de werkzaamheden worden aangepakt: “De Bleek, voor veel bezoekers de eerste kennismaking met de stad Hattem. We willen dit graag een aantrekkelijke eerste kennismaking laten zijn. Van de Bleek maken we een plek waar je de auto veilig neer kan zetten en waar het ook fijn is om te zijn. In potentie is De Bleek een prachtige plek nabij de historische binnenstad, het Apeldoorns kanaal en de Hoenwaard. In de huidige situatie is er vooral veel asfalt en heeft het terrein te kampen met wateroverlast tijdens regenval . Dat kan anders. Er zijn al diverse ideeën. Landschapsarchitecte Anet Scholma heeft een schets gemaakt hoe het terrein er in de toekomst uit kan komen te zien.
Verkeersveiligheid, afwatering, groen, duurzaamheid, het krijgt aandacht.
Dit project wordt voor 50% gefinancierd door provincie Gelderland.”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in