Voerman Museum Hattem maakt zich op voor wisselen van tentoonstellingen

Het Voerman Stadsmuseum in Hattem gaat in korte tijd twee nieuwe tentoonstellingen openen. Als eerste is de grote tentoonstellingsruimte aan de beurt.

Hier wordt zondag 14 augustus afscheid genomen van ‘De dingen dichtbij’. De fraaie aquarellen van Jaap Nieuwenhuis maken plaats voor het al even boeiende werk van de Noordelijke Aquarellisten. Deze groep kunstenaars bestaat uit Johan Meeske, Riny Bus, Jan van Loon, Robin d’Arcy Shillcock, Jan Velthuis en Dorry van de Winkel en beoefent de aquareltechniek. De Noordelijke Aquarellisten blijven tot aan de winterstop van 2023 in het museum.

Roeli Rumscheidt, die met de tentoonstelling ‘Habitat’ Hattem en omgeving op kleurige wijze in beeld brengt, zal in augustus ook het stokje doorgeven. ‘Habitat’ maakt op 29 augustus ruim baan voor de tentoonstelling ‘Grafische Communicatie’, met werk van Bert Windhorst. Die schildert veel surrealistische werken. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 3 september en blijft tot aan de winterstop van volgend jaar.

Kom snel nog kijken
De huidige tentoonstellingen ‘De dingen dichtbij’ en ‘Habitat’ zijn een bezoek nog altijd meer dan waard. Mis ze dus niet en kom snel even langs.  Dit gaat ook op voor de mini-expositie ‘Canon van Hattem’, te zien in de Zicht op Hattem-zaal. De expositie toont in woord en beeld hoogtepunten uit de geschiedenis van Hattem. Een collectie die in elk geval tot 29 augustus blijft. De opvolging van deze tentoonstelling is in voorbereiding.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in