Expositie woordkunstenaar Hans Lambrechts in stadhuis

Hans Lambrechts, lid van het Kunstgilde Hattem, exposeert tot en met september in het voorportaal van het Hattemer stadhuis. Hij heeft de vitrinekasten ingericht met verschillende ingelijste en los uitgeprinte gedichten. Waaronder een gedicht over Hattem en één over Frédérique, die onlangs in Amstelveen in elkaar werd geslagen omdat ze niet wilde zeggen of ze een meisje of een jongen is.

Postergedicht
“Daarnaast heb ik in het voorportaal een poster, een gedicht over woorden en een in Schotland gemaakte foto opgehangen”, deelt de exposant mee. “Op de poster is een gedicht te lezen dat ik schreef na een bezoek aan Zeeland. De foto onder het gedicht heb ik eveneens in Zeeland gemaakt. Enkele kernwoorden in dit gedicht zijn: afscheid, verwaaien en verleden.”

Parallellen en contrasten
Op de losse foto is een in Schotland gemaakt pop-up ‘kunstwerk’ te zien. “Ik heb het gemaakt van stenen die in het gras lagen. Mijn bedoeling was er enkele op elkaar te stapelen met als boodschap: Hier is iemand geweest. Toen ik ging stapelen zag ik een vorm ontstaan en daar ben ik in door gaan bouwen. Ik kon ze niet meenemen naar huis, maar heb er wel een foto van gemaakt met als titel: Affection on a rugged coast.”

Wie de foto’s en gedichten op zich laat inwerken stuit op zowel parallellen als contrasten, deelt de in Hattem wonende kunstenaar mee. Twee kernwoorden in zijn Frédérique-gedicht zijn: ‘Je suis’.

Kunstgilde Hattem
Het voorportaal van het stadhuis wordt bij toerbeurt ingericht door leden van het Kunstgilde Hattem. Je kunt deze exposities bezichtigen wanneer het stadhuis voor bezoekers is geopend.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in