Stichting Leergeld reikt vakantietasjes uit in Hattem

Ook deze zomer reikt Stichting Leergeld Noord-Veluwe vakantietasjes uit aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De tasjes zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting De Fontein, SHE Soroptimistenclub Hattem/Epe en de gemeente Hattem. Dit jaar zijn er ook tasjes voor de Oekraïense kinderen in Hattem. Stichting Leergeld wil dat álle kinderen mee kunnen doen en wil hier met het vakantietasje een bijdrage aan leveren.

Waardevol
Bijna 100 Hattemse kinderen ontvangen deze zomer een vakantietasje met leuke zomerspullen. In de tas zitten bijvoorbeeld een boekje, een waardebon voor een ijsje, knutselspeelgoed en buitenspeelgoed. Dingen die voor veel mensen heel gewoon lijken, maar voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen vaak niet.

Oekraine
Wethouder Carla Broekhuis: “Vorig jaar zijn de vakantietasjes enthousiast ontvangen door de kinderen. We hebben ons best gedaan om ook dit jaar voor verschillende leeftijdscategorieën een tas te vullen met leuke zomerspullen. En de Oekraïense kinderen in Hattem worden niet vergeten, want ook zij verdienen iets extra’s deze zomer. We hopen dat de kinderen veel plezier aan de tas met inhoud beleven en een fijne zomer tegemoet gaan.”

Gezinnen
Voor de zomer van 2022 zijn er vakantietasjes voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is er een cadeaubon. De tasjes worden aan het begin van de zomervakantie aan huis rondgebracht bij de gezinnen die bij Stichting Leergeld bekend zijn. Heeft jouw kind niks gekregen en denk je dat het daar wel voor in aanmerking komt? Ga dan langs bij boekhandel De Fontein.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in