Geef je favoriete erfgoedproject op voor de Gelderse Roos Prijs

Erfgoed Gelderland reikt tweejaarlijks de Gelderse Roos Prijs uit. Deze prijs is voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact.

Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerking en creativiteit stimuleren. De Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje. Er worden twee Gelderse Rozen uitgereikt: de Gelderse Roos Publieksprijs en de Gelderse Roos Juryprijs.

De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad voor erfgoedinstellingen en de inzet van vrijwilligers. Daarom staat in deze editie de vraag centraal: Wat heeft u het afgelopen jaar gedaan om in contact te blijven met uw vrijwilligers en uw publiek? 

Projecten die hieraan bijgedragen hebben kunnen dus voor de prijs worden voorgedragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online activiteiten, bijzondere wervingsacties tijdens of ter voorbereiding van de zomerse openstelling van 2020 of ter voorbereidingen van de openstelling 2021, maar ook projecten voor het blijven betrekken en werven van vrijwilligers. Heeft jouw organisatie iets bijzonders ondernomen of ben jij daar nog mee bezig of ken je zo’n project, laat deze dan meedingen naar de Gelderse Roos Prijs. De basiscriteria voor de prijs kan je als richtinggevend beschouwen. Lees hier meer informatie over de prijs.

Publieks- en juryprijs
Iedereen mag projecten inzenden. Alle inzendingen dingen mee naar de publieksprijs. De ingezonden projecten van de leden van de coöperatie dingen daarnaast ook mee naar de juryprijs. In september kan het publiek zijn stem uitbrengen en in oktober worden de top drie voor zowel de publieks- als de juryprijs bekend gemaakt.

Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse roos.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in