Hattem krijgt klinkerbestrating op de Markt

De fracties van het CDA, de CU, VVD en PvdA van de Gemeenteraad van Hattem hebben vanavond gekozen voor klinkerbestrating op de Markt in Hattem. Alleen de fractie van D66 was tegen.

Amendement
Harry Kremer van het CDA diende een amendement in. Uit onderzoek is hem gebleken dat met uitstel, dus in een later stadium alsnog natuursteen toepassen, geen kostenvoordeel bereikt kan worden. Het amendement namens CDA, CU, VVD en PvdA houdt derhalve in dat de Markt opnieuw wordt bestraat met klinkers. Belangrijkste punten van overweging hierbij zijn de beloopbaarheid en de kosten.

Inspreken deskundigen
Arend Paland van de CU vindt klinkers wel mooi symbolisch gezien aangezien Hattem in het verleden beroemd was om zijn klinkerproductie.
Tony Keizer van de PvdA gaf ook aan dat deze fractie voor de klinkervariant is en wel omdat dit goedkoper is en de gemeente Hattem zich geen grote uitgaven kan veroorloven. Verder is tijdens de recente commissievergadering duidelijk door de ‘steen’deskundigen geadviseerd niet door te gaan met gezaagde natuurstenen, omdat dit niet de problemen oplost.
Albert de Boer van de VVD gaf aan dat Hattem de komende jaren te maken zal krijgen met tekorten en een reservepot die leeg is. VVD pleit er dan ook voor te gaan sparen en deze pot weer te vullen en daarna kan er weer geld uitgeven worden.

Dure natuurstenen variant
D66 is voor het voorstel van het college, hetgeen betekent dat deze fractie voor de dure variant gaat met natuurstenen. Verantwoordelijk wethouder Schipper kan zich vinden in dit besluit. Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad voorgesteld de variant met gezaagd natuursteen te kiezen, maar de gemeenteraad beslist. Hij is het ermee eens dat de gemeente ervoor moet waken dat het huishoudboekje klopt.

3 REACTIES

  1. geweldig dat het klinkers worden geen gezeur meer van bewoners van Hattem
    hoe eerder hoe beter en teven de doorgangen toegankelijk maken op wandelpaden ruimte voor scootmobiel en rollators

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in