‘Dat is makkelijk praten’, voorkom escalatie van burenproblemen

Eén op de vier Nederlanders ergert zich wel eens aan de buren. Een deel van deze ergernissen escaleert en mondt uit in een burenruzie. Buurtbemiddeling kan er dan voor zorgen dat de buren met elkaar in gesprek gaan en samen tot een oplossing komen. Maar hoe mooi zou het zijn als de escalatie voorkomen kan worden?

Buurtbemiddelingsorganisaties in Nederland sloegen de handen ineen voor een landelijke campagne met informatie en tips om zelf op een effectieve manier het gesprek aan te gaan. Dat is makkelijk praten! Tekst gaat verder na de video.


Tips
Op de website www.problemenmetjeburen.nl/tips staan vijf stappen die je kunt nemen om tot een constructieve oplossing te komen: blijf kalm, kies het juiste moment, leg uit wat het met jou doet, zoek naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn en maak duidelijke afspraken. Ook vind je er een video. Daarnaast geven buurtbemiddelaars uit het hele land tips door middel van persoonlijke vlogs onder de hashtag #datismakkelijkpraten.

Bewust
Hettie Schoonhoven, coördinator Buurtbemiddeling Hattem, licht toe: “Met de campagne willen we ervoor zorgen dat mensen zich bewust zijn dat een gesprek pas effectief is als je dat op de juiste toon en op het juiste moment inzet. Het heeft namelijk geen zin om in het heetst van de strijd het gesprek aan te gaan. Je vervalt dan in verwijten en dat werkt niet probleemoplossend.”

Meer weten?
Informatie over buurtbemiddeling vind je op www.hulpwijzerhattem.nl, www.triada.nl of via 06  -83 60 38 62. Ga voor meer informatie over de campagne naar www.problemenmetjeburen.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in