In the Country

Vrijdag 10.00 – 12.00 uur
Zaterdag 18.00 – 20.00 uur (herhaling)

In the Country is hét programma voor de liefhebber van countrymuziek. In het programma kun je alle soorten countrymuziek beluisteren, van heel oud tot zo nieuw, dat het soms zelfs nog voor de officiële releasedatum te horen is. Ook kun je regelmatig bluegrassmuziek voorbij horen komen.

Wat ooit begon als gemiddelde luisteraar van radioprogramma’s, waarin wel eens countrymuziek voorbij kwam, is nu -zo’n 35 jaar later-“ontaard” in een enorme liefde en passie daarvoor.

Presentator Jan Theo van Houdt heeft zich ontwikkeld tot kenner-uit-liefde voor deze muzieksoort. Maar ooit had hij ook enorme vrees voor spreken in het openbaar en spreken voor de microfoon. Een jaar of 8 geleden heeft hij gelukkig die angst overwonnen, waardoor hij nu allerlei muziek, informatie en achtergronden kan delen.

De trouwe luisteraar zal het inmiddels wel weten; je hoort tijdens In the Country bekende maar ook onbekende muziek, waarbij Jan Theo diep graaft in de muziek en de geschiedenis.

Ook de liefhebber van bluegrass zal (steeds meer) aan zijn/haar trekken komen. Deze muziekstroming wordt vaak onder dezelfde noemer gevangen, maar er is wel degelijk verschil.

Luister live Radio Hattem Uitzending gemist?