Deze zomer zullen bij de Vrijzinnigen in Hattem en Heerde vier alternatieve vieringen worden gehouden met het thema Levend Water met vier eigenschappen van dat water: Het stroomt op 20 juli in Hattem; Het meandert op 3 augustus in Hattem; Het bruist op 10 augustus in Heerde; Het verbindt op 24 augustus in Heerde.
Om de verschillende aspecten van Levend Water mee te krijgen, raadt de organisatie aan om zowel de vieringen in Hattem als in Heerde bij te wonen.
Elke viering begint met het lied van Liselore Gerritsen: Iedereen heeft zijn rivier en ik, ik heb de IJssel. In dit lied wordt de loop van de rivier verbonden met de levensloop van de mens.
20 juli
Op zondag 20 juli is het thema: Het stroomt. De rivier is voortdurend in beweging, zoekt haar eigen weg en geeft groeikracht aan al wat leeft, de vrijzinnigheid kan zich hieraan spiegelen. Wim Eikelboom, de bekende rivierambassadeur, neemt ons mee in verhalen over de IJssel, legt verbindingen met mensen, geloofsgemeenschap en kunst in de vorm van schilderijen en gedichten. (www.rivierverhalen.nl).
In Hattem is de samenkomst in gebouw De Notenhof, Sparrenlaan 31, aanvang 10.15 uur. In Heerde is de samenkomst in de Julianakerk, Julianalaan 2, aanvang 10.00 uur.
De toegang is vrij. ‘Iedereen is van harte welkom de samenkomst bij te wonen’, aldus de organisatie.
Over de Vrijzinnigen
Vrijzinnigen Hattem is een ontmoetingsplaats voor zinzoekers uit de hele regio. Mensen die geïnteresseerd zijn in religie en cultuur, voor wie ontmoeting belangrijk is en die aandacht hebben voor elkaar en de wereld. Geloof is voor hen geen vaststaande overtuiging maar een zoektocht naar zin en betekenis, met vaak nieuwe vormen en inzichten, zo staat er op hun website te lezen. (https://vrijzinnigen-hattem.nl)
Over Wim Eikelboom
IJsselliefhebber Wim Eikelboom is maker van de podcast Rivierverhalen. ‘Het zijn verhalen van mensen voor wie de rivier van grote betekenis is; over ijs en hoog water, over fameuze wolkenluchten, over boeren, over de natuur langs de oevers en over beroemde bewoners van het rivierlandschap.’