Zomerconcert DEV

Op woensdag 26 juni is er koor- en samenzang in de Andreaskerk, van 19.30 – 20.30 uur. Dit gebeurt op initiatief van het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden (DEV).
Het koor verzorgt een aantal nummers. Daarnaast is er samenzang en een muzikaal intermezzo. Dit zal het eerste optreden van DEV zijn onder leiding van de nieuwe dirigent Jacob Schenk. Medewerking verleent Jaap Zwart, piano en orgel.
De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang voor bestrijding van de onkosten.

Thema Vol hoop naar morgen
‘In rumoerige tijden is het goed te blijven zingen. Zingen is een manier van leven, van het uiten van emoties, van blijdschap, verdriet en vreugde; in mooie tijden en in moeilijke tijden. Laat het zingen niet verstommen. Het christelijk mannenkoor zingt enkele traditionele geestelijke liederen. Dit is sinds 1935  de traditie van het koor: bekende liederen, laagdrempelig, liefst a capella’, aldus de woordvoerder.
De opzet is eenvoudig: Het koor zingt twee of drie liederen; daarna is er samenzang met een bekende psalm of ander lied.

Sinds coronatijd heeft het koor kerstconcerten en de paaszang uitgevoerd. Nu wil het ook weer een andersoortig optreden verzorgen. Dit gebeurt onder leiding van Schenk. De vorige dirigent, Edwin Velvis, heeft in januari na zeven jaren afscheid genomen van DEV. Schenk is een veelzijdig musicus. Hij bespeelt verschillende instrumenten, treedt op als zangsolist en is een bevlogen dirigent van verschillende koren.  DEV is erg blij dat met hem de vacature vervuld is.

Lees meer over de dirigent…

 

Datum evenement: 26-06-2024