Kunst van Zolder – inleveren kunst

Jaap van Zaal en Bert Kieft zijn i.s.m. de Lions Club Hattem een actie gestart. Op het Kunstfestival, die op 25 mei in Hattem gehouden wordt, gaan zij schilderijen en objecten verkopen die geschonken zijn door de Hattemers. Zij noemen het project Kunst van Zolder. Vanaf eind april worden de kunstwerken thuis opgehaald of kan het naar Visit Hattem worden gebracht. De volledige opbrengst gaat naar Hattemer Musea.

Idee
Jaap en Bert zijn al jaren vrienden. Waar ze elkaar vroeger op het schoolplein tegenkwamen in West-Nederland, ontmoetten ze elkaar na dertig jaar weer op de markt in Hattem. Sindsdien trekken ze samen op. ‘Jaap heeft veel ideeën. Hij was medeoprichter van de Lions Club Hattem en stond ook aan de wieg van het Huiskamer Filmfestival in Hattem. En nu is hij de bedenker van dit kunst-project’, aldus Bert. Jaap: ’Dat komt zo, ik was op zolder en zag daar kunst van onszelf staan. Je vraagt je dan af: hebben anderen dat ook en wat doen ze ermee? Ik heb Bert opgezocht en samen hebben we dit plan uitgewerkt: Kunst van Zolder.’

Inleveren kunst
Het idee is simpel. De beide mannen vragen aan iedereen om te kijken of er op zolder kunst staat of hangt te verstoffen. Het kan gaan om een schilderij waar je zo langzamerhand afscheid van wil nemen, maar het kan ook een glasobject of sculptuur zijn.

Eind april, begin mei wordt de kunst thuis opgehaald. Men kan het ook zelf naar het Toeristisch Informatiepunt, Kerkhofstraat 2, brengen. De brengdagen zijn zaterdag 20 april en zaterdag 4 mei, tussen 10-16 uur.

Het oog van de kunstkenner
Vervolgens gaan kunstkenners het werk beoordelen. Daarvoor hebben Inge in ’t Hout, Edith de Jong, Khalid Alneis en Bruno Barat zich beschikbaar gesteld. Krijgt het hun goedkeuring, dan zal de kunst op 25 mei op het Kunstfestival verkocht worden. Hattem staat dan vol met kramen en Kunst van Zolder is die dag te vinden voor de Regiobank in de Kerkstraat.

Meer informatie
Voor vragen en/of voor het aanmelden van kunst kun je mailen naar kunstvanzolder@gmail.com of bellen met Jaap van Zaal 038-4443178 of Bert Kieft 06-15086559.
Voor het afgeven van kunst bij Visit Hattem hoeft men zich niet aan te melden.

Datum evenement: 04-05-2024