Zo geef je je jouw restaurant snel meer naamsbekendheid

Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Als startende zelfstandig ondernemer in de horeca moet je heel wat hobbels nemen. Als je een restaurant, bistro of lunchroom start, dan betekent dat keihard werken om ervoor te zorgen dat je genoeg klanten krijgt. Voor de horeca geldt meer dan voor andere ondernemers dat je maar één kans krijgt voor een eerste indruk. Als iemand bij je komt eten en de gast is niet te spreken over het menu, het interieur of de bediening, dan is de kans groot dat hij niet meer terugkomt om je nog een kans te geven. En je hoeft ook niet te rekenen op warme aanbevelingen. Dus des te meer reden om het vanaf dag 1 goed aan te pakken.

Kies je menu met zorg
Denk goed na over wat je op het menu zet. Als je een diner restaurant bent dan kun je beter wat minder gerechten serveren waar je wel heel veel aandacht aan besteedt dan dat je 25 opties hebt waardoor je van alles moet voorbereiden en de kans een stuk kleiner is dat dat gerecht wordt gekozen. Als je drie vleesgerechten, drie visgerechten en drie vegetarische opties hebt, dan kom je al een heel eind, zeker als je het menu aanpast aan de seizoenen. Daarnaast natuurlijk nog een aantal koude en warme voorgerechten, soepen en een keuze aan desserts. Met deze opzet kun je heel wat gasten een mooi menu aanbieden.

De aankleding van je zaak
Met de aankleding van je zaak geef je duidelijk aan wie je publiek is. Heb je een gezellig familierestaurant, richt je je op de zakelijke markt of ben je er voor de mensen die zich verheugen op een fijne avond uit met goed eten en uitstekende wijn waar ze zich speciaal voor opdoffen? Dat is nogal een verschil. En dat verschil moet blijken in hoe de zaak is ingericht. Je keuze voor meubilair en verdere aankleding drukken een duidelijk stempel op waar je voor staat. Maar dit moet ook terugkomen in de details. Denk bijvoorbeeld aan je menukaart. Kies je voor een mooie leren map van Multimap om je menu te presenteren of vind je een geplastificeerd A4’tje wel voldoende, waar per ongeluk nog een paar spelfouten in staan, maar een kniesoor die daarop let. Als je voor de laatste optie kiest dan neem je jezelf niet heel erg serieus.

De aankleding van je tafels
Een restaurant waar mensen komen om te genieten van een luxe driegangenmenu verdient tafels die mooi zijn aangekleed met goede tafellinnen, mooi servies en bestek. Daar passen gepersonaliseerde servetten en bestekzakjes heel goed bij. Kies je meubilair met zorg, de tafels moeten ruim genoeg zijn om het menu uit te serveren. De gasten moeten niet steeds moeten opletten dat ze hun glas wijn niet omstoten als ze over de tafel reiken naar de schaal met salade. De stoelen moeten lekker zitten, want je wilt dat je gasten na het dessert nog even blijven zitten voor koffie met een likeurtje.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage

Het laatste nieuws

Oliebollenactie Kleindiervereniging Nut en Sport bij Welkoop

Ook in december 2025 organiseert Kleindiervereniging Nut en Sport uit Wezep weer haar traditionele oliebollenactie. Op zaterdag 6 en zaterdag 13 december, van 9.00...

Zonder de VLMH had Hattem er heel anders uit gezien

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Vereniging Landschap en Milieu Hattem (VLMH) is Birgitta Hogendoorn gaan praten met een...

Heel veel schoenen gezet voor Oekraïne

Salland Voor Oekraïne is trots op de samenwerking met Elferink Schoenen, die samen met hun klanten een grote hoeveelheid schoenen heeft ingezameld voor mensen...

Nieuws in beeld – supermaan

Het is alweer bijna pakjesavond. Het blijft droog als Sinterklaas en zijn Pieten vanavond het dak op gaan om alle cadeautjes rond te brenen,...

CMH wijnactie 2025

Opnieuw hebben de CMH's hun wijn gekozen. Tijdens de wijnproeverij van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH) is er dit jaar gekozen voor de NEREA...

Rotary Hattem-Heerde nodigt de Sint uit in noodopvang

Voor iedereen in Nederland is het Sinterklaasfeest spannend, laat staan als je dat als bewoner van de noodopvang in het Fletcherhotel in Epe nog...

Lhbtiqa+: minder veilig, meer geweld

Lhbtiqa+ personen in Gelderland en Overijssel voelen zich minder veilig dan twee jaar geleden. Dat is vooral zo in de openbare ruimte, zoals tijdens...

Uitnodiging aan nieuw college: denk na over structuele inbedding Green Deal

Green Deal Hattem heeft in drie jaar meer dan dertig inwonersinitiatieven opgeleverd, waarvan veel al zijn afgerond of in uitvoering zijn. De gemeente deelt...

VLMH-avond over natuurkwaliteit om kwetsbare plekken beter te beschermen

De Vereniging Landschap en Milieu Hattem (VLMH) organiseert op 16 december om 20.00 uur een expertmeeting. Doel van de bijeenkomst is om samen met...

IJsselmagazine – 4 december

Laurens van Zuijlen zal bij veel inwoners van Hattem en mensen uit de omgeving bekend zijn als de directeur van de Dierenkliniek Hattem. Nu...

Vacature presentator RTV Hattem-radio

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wat er in Hattem gebeurt? Durft u daarover vragen te stellen, kritische vragen, maar zeker ook belangstellende...

Gemeentenieuws Hattem

Wekelijks publiceert RTV Hattem de gemeentelijke informatierubriek. Deze week het nieuws van de week van 3 december HattemNieuws – van de nieuwsredactie Ontvang dagelijks het nieuws...

HattemAgenda