Home Ondernemend Wat heb je nodig voor een succesvolle opening van je nieuwe bedrijf?

Wat heb je nodig voor een succesvolle opening van je nieuwe bedrijf?

0
Wat heb je nodig voor een succesvolle opening van je nieuwe bedrijf?
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Je eigen zaak openen. Jaren heb je er misschien wel van gedroomd en nu is het binnenkort zover. Je hebt een zaak overgenomen of je gaat iets heel nieuws proberen. Het wordt hoe dan ook een spannende tijd. Eerst is er de opening van de zaak die natuurlijk op rolletjes moet verlopen. Om dat te regelen is het zaak om op tijd te starten met de voorbereidingen. De eerste stap is het prikken van een datum voor de officiële opening. Als die datum staat dan kun je vandaar uit gaan plannen wat je allemaal moet regelen. Begin op tijd, dan weet je zeker dat alles op tijd klaar is en dat scheelt een heleboel stress.

Rol de rode loper uit
Bij een chique opening horen rode lopers, maar vandaag de dag kun je ook gerust voor een andere kleur kiezen. Blauw en paars zijn ook heel populair. Zeker als je van de opening een echt officieel moment wilt maken is de aankleding van de entree belangrijk. Misschien komt de burgemeester wel voor de officiële opening of een wethouder. Die wil je natuurlijk met alle egards ontvangen. Als er een korte toespraak wordt gehouden bij de opening dan is een spreekgestoelte nodig. Zorg ook voor afzetpaaltjes zodat de looproute vrij blijft en mensen niet in de weg gaan staan om toch vooral maar niets te missen.

Ontvangst van de gasten
Na de officiële opening is het tijd voor een gezellig samenzijn met de genodigden. Hiervoor kun je projecttapijt neerleggen om de nieuwe vloer van je winkel, kantoor of praktijkruimte niet meteen te laten vervuilen of beschadigen. Zeker als er een houten vloer ligt is die vaak niet bestand tegen grote massa’s mensen. En als het weer niet meewerkt wil je al helemaal niet dat iedereen met natte schoenen over je nieuwe vloer banjert. Projecttapijt kun je op een rol kopen en uitleggen over de looproutes. Na afloop rol je het weer op en de vloer van je zaak komt er netjes en schoon onder vandaan zodat je de volgende dag of desnoods nog dezelfde dag je eerste klanten kunt ontvangen.

Catering bij de opening
Bedenk wat je je gasten wilt aanbieden bij de opening. Dat kan een kopje koffie of thee zijn met een koekje, maar ook een glas bubbels vergezeld van hapjes. Je kunt dit zelf regelen maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de diensten van een cateringbedrijf. Zij willen dan wel de beschikking hebben over een keuken om voorbereidingen te treffen. Sommige cateraars kunnen ook zorgen voor bedienend personeel.

Giveaways
Zorg dat je giveaways beschikbaar hebt die je hebt laten bedrukken met je bedrijfsnaam plus telefoonnummer of webadres. Balpennen, stickers, sleutelhangers en aanstekers doen het altijd goed. Datzelfde geldt voor ballonnen als er ook kinderen bij de opening van je zaak aanwezig zijn.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage