Home Ondernemend Van bedrijfsplan naar financiering: Zo werkt het aanvragen van een zakelijke lening voor starters

Van bedrijfsplan naar financiering: Zo werkt het aanvragen van een zakelijke lening voor starters

0
Van bedrijfsplan naar financiering: Zo werkt het aanvragen van een zakelijke lening voor starters
Partnerbijdrage Dit is een commerciële partnerbijdrage

Heb je het gevoel dat je op het punt staat om iets groots te doen met je bedrijf, maar mis je nog wat financiële munitie? Geen zorgen! Een zakelijke lening voor starters is het antwoord op al je vragen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? In dit blog lees je alles over het schrijven van een sterk bedrijfsplan om jouw (nieuwe) idee te financieren.

Een goed bedrijfsplan is het halve werk
Een sterk bedrijfsplan is super belangrijk als je een lening wilt aanvragen. In dit bedrijfsplan laat je zien hoe jij je bedrijf gaat opzetten. Dat hoeft echt geen boekwerk te worden van 600 pagina’s, maar je wilt wel laten zien dat je weet waar je het over hebt. Zo creëer je vertrouwen, wat het makkelijker maakt om een lening te krijgen. Een bedrijfsplan is ook een handvat voor jezelf. Ondernemen is geweldig leuk, maar ook uitdagend. Een bedrijfsplan geeft je wat structuur in de chaos. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen als je even niet weet wat je moet doen.

De cijfers op een rij
Cijfers zijn de ruggengraat van je bedrijfsplan. Een goed idee is natuurlijk de perfecte basis, maar je moet ook laten zien hoe je geld in het laatje gaat brengen. Hoeveel klanten verwacht je te hebben? Wat voor kosten ga je maken? Wat is de verwachte omzet en wanneer ga je winst maken? Zorg dat je al je cijfers kunt onderbouwen. Zomaar wat nummertjes uit de lucht plukken is geen optie. Je moet berekeningen maken en laten zien waar je de gegevens vandaan hebt gehaald. Om een lening te kunnen krijgen moet je realistisch zijn over de kansen, maar ook over de risico’s. Wees eerlijk over waar je staat en waar je naartoe wilt en laat zien hoe je van je huidige naar je gewenste situatie gaat komen.

Deel jouw visie
Een sterk bedrijfsplan is essentieel voor iedere ondernemer. Het is niet alleen een middel om een micro krediet of een zakelijke lening te krijgen, het is een roadmap voor je bedrijf. Het geeft je een handvat bij twijfel en houd je gefocust. Een ondernemingsplan moet jouw visie laten zien.  Je wilt dat iedereen die jouw bedrijfsplan ziet gelijk enthousiast wordt over je idee. Je bedrijf is jouw passie, zorg ervoor dat je bedrijfsplan dit laat zien. Wees realistisch, schrijf een sterk plan en bouw aan je succes.

Partnerbijdrage Dit was een commerciële partnerbijdrage