Interkerkelijke dienst – ook live via RTV Hattem

0
Interkerkelijke dienst – ook live via RTV Hattem
Andreaskerk

Op zondag 27 oktober om 19.00 uur vindt in de Grote of Andreaskerk een interkerkelijke viering met alle Hattemer kerken en geloofsgemeenschappen plaats. Het thema is Samen Onderweg. Ds. Gijs Bronsveld bespreekt aan de hand van de Emmaüsgangers het thema. Johan Blom levert namens de Katholieke Kerk Hattem een bijdrage. De muziekgroep van De Bron en organist Jaap Zwart verlenen hun muzikale medewerking. RTV Hattem zendt het live uit.

Het thema van de viering is dit jaar Samen Onderweg: Want ondanks kerkelijke verdeeldheid is er toch iets (of juist heel veel) dat ons samenbrengt. Wie en Wat dan precies? En wat betekent deze onderlinge verbinding voor ons kerkelijk en persoonlijk leven? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de viering. Als symbool van de verbondenheid worden namens de geloofsgemeenschappen kaarsen aangestoken.

In het jaar 1517 spijkerde Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de kerk in Wittenberg en deze gebeurtenis wordt vaak gezien als begin van de Reformatie. Zeven jaar geleden herdachten diverse plaatselijke kerken 500 jaar Reformatie in een interkerkelijke viering in de Grote Kerk te Hattem. Sindsdien is deze herdenking vaker aangegrepen om interkerkelijk bij elkaar te komen en aan te sluiten bij de speciaal dienst in de Andreaskerk. Vanwege de vele positieve reacties organiseren de Hattemer kerken en geloofsgemeenschappen deze ‘Hervormingsdienst’ dit jaar daarom opnieuw.

Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Iedereen is van harte welkom.

Live
De dienst is te volgen op deze website > televisie > kijk live.

Datum evenement: 27-10-2024