Voedselbank-actie in Emmaüskerk

In het kader van dankdag organiseert de Protestantse Gemeente Hattem een inzamelingsactie voor de Voedselbank Zwolle. De producten kunnen op 6 november ingeleverd worden in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27, tussen 10.00-12.00 uur en 15.00-17.00 uur, of meenemen naar de dienst die avond, aanvang 19.30 uur.

Het gaat om houdbare producten: sinaasappelsap, houdbare chocolademelk, soep in blik of pak, bruine bonen in blik, shampoo.

De supermarkten doneren steeds minder aan de voedselbanken, terwijl er wel wekelijks drie- tot vierhonderd huishoudens worden ondersteund.

Over dankdag
Wim Hortensius, predikant in de Emmaüskerk, licht de betekenis van dankdag toe: ‘Het vieren van bid- en dankdag heeft zijn oorsprong in de middeleeuwse bededagen. Dit waren dagen van bezinning en gebed bij de overgang naar een nieuw seizoen. Het betekent in het voorjaar vragen om Gods zegen en in het najaar danken voor Gods zegen voor ons leven en werk.
Wij staan op dankdag stil bij de goede dingen die God schenkt in ons persoonlijke leven en in de wereld. Wij erkennen op dankdag dat wij als mensen afhankelijk zijn van God. En wij beseffen dat onze welvaart niet vanzelfsprekend is en ook niet gelijk verdeeld over alle mensen in onze samenleving en in de wereld. Daarom bidden wij ook om gerechtigheid voor allen en organiseren kerkelijke gemeenschappen op dankdag acties ter ondersteuning van mensen die weinig te besteden hebben of onrecht ondervinden. Daar waar mensen barmhartig zijn en liefde naar elkaar tonen, wordt Gods Koninkrijk zichtbaar en tastbaar.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in