Hatto-Heim en Rigtersbeek delen de punten

Sv Hatto-Heim is in de wedstrijd tegen Rigtersbleek niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg uit Enschede kwam in de 28e minuut op voorsprong door een doelpunt van Dylan Rickhoff en dat was ook meteen de stand waar ze rust mee in gingen. Na de rust begon sv Hatto-Heim goed aan de tweede helft. In de 47e minuut schoot Damian Halfwerk via een strafschop de gelijkmaker binnen. De gasten herstelden zich hier goed van en kwamen door weer een doelpunt van Dylan Rickhoff wederom op voorsprong. Door een doelpunt van Robin van der Ziel werd de eindstand van 2-2 op het scorebord gezet.

De weg kwijt
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede op het programma. De chauffeur van de gasten was de weg kwijtgeraakt en zo kwam hun bus pas om 14.00 uur aan op sportpark ’t Achterveen. Ook de scheidsrechter Malki kwam pas om 14.00 uur bij sv Hatto-Heim door het drukke verkeer. Hatto-Heim moest het deze wedstrijd doen zonder aanvoerder Roan Admiraal vanwege een blessure. Dat bij Hatto-Heim de jeugd de toekomst is, zag je terug op de reservebank waar maar liefst drie spelers van 16/17 jaar zaten.

Puntje achter
Rigtersbleek startte de wedstrijd sterk met veel balbezit. Daarmee hield het Hatto-Heim tegen om een aanval op te zetten. Toch zorgde dit niet voor veel gevaar voor het doel van Jorick Mensink. Daarentegen kreeg Hatto-Heim een enorme kans, want Jesse Winkelaar zette een bal voor vanaf rechts, maar deze was net te scherp, zodat Robin van der Ziel net geen gevaar kon stichten. Na bijna een half uur onderweg kwam een aanval over rechts precies op het hoofd van aanvaller Dylan Rickhoff. Rickhof passeerde Jorick Mensink in de bovenhoek en scoorde zo de 0-1. Hatto-Heim probeerde snel de 1-1 te maken, maar kwam niet door de sterke verdediging van Rigtersbleek. En zo was de ruststand 0-1 voor de gasten uit Enschede.

Tweede helft
De tweede helft begon Hatto-Heim sterk aan de wedstrijd. Bram Neuteboom startte een mooie actie richting vijandelijk doel, maar hij werd onderuitgehaald door keeper Bram van der Meer. Dat leverde Hatto-Heim een strafschop op.
Het was Damian Halfwerk die de strafschop nam en hij scoorde beheerst in de rechterhoek de gelijkmaker. Hatto-Heim wilde meteen na dit doelpunt veel druk zetten om zo op voorsprong te komen, maar door een snel opgezette aanval van Rigtersbleek was het weer Rickhoff die over rechts goed doorging. Hij schoot hard in de rechteronderhoek waardoor keeper Jorick Mensink kansloos was en zo was de stand 1-2.

Gelijkspel
Hatto-Heim was op dat moment even de weg kwijt en kon de bal niet in de ploeg houden, het was dat Rigtersbleek niet scherp genoeg was, want anders had het maar zo 1-3 kunnen worden.
Maar toch kon Hatto-Heim zich weer in de wedstrijd spelen. Dankzij een mooi opgezette aanval over vele schijven en een prima actie van Jesse Winkelaar kwam de bal op het laatst bij Robin van der Ziel. Hij wist dit presentje wel te benutten en schoot de 2-2 binnen.
Hierna domineerde Rigtersbleek de wedstrijd. Hatto-Heim mocht blij wezen dat de twee kansen die Kevin Korte kreeg geen doel troffen.  De laatste kans van Rigtersbleek-aanvaller Issy Wevers kwam op de lat terecht en Hatto-Heim kon van geluk spreken dat de scheidsrechter in de 96e minuut affloot en het einde wedstrijd was. De volgende wedstrijd is op 2 november uit bij DOS’37 in Vriezeveen.

Hatto Heim – Richtersbleek 2-2

Dylan Rickhoff 0-1, 47. Damian Halfwerk 1-1, 59. Rickhoff 1-2, 64. Robin van der Ziel 2-2