Sleutel erin, wonen maar!

‘Heb jij de sleutel nog niet? He, balen joh. Je wilt er nu ook in he.’ De klusser staat op 21 oktober in de deuropening. Binnen heeft ze net de voorstrijk gedaan in haar spiksplinternieuwe appartement aan het Turfpad in ’t Veen. De huurders hebben elkaar deze zomer al kunnen ontmoeten. Ze weten wie waar komt te wonen. Voordat het officiële moment plaatsvindt, wisselen ze nog even het (belangrijke!) nieuwtje uit dat de wifi-modem-bezorger weet waar hij deze in Hattem moet afgeven als een bewoner niet thuis is. Dat scheelt stress, en onbereikbaarheid.
Even later wordt het gebouw met achttien appartementen officieel geopend.

Wethouder Koen Castelein sprak de nieuwe bewoners toe: ‘Jullie zijn een select groepje uitverkorenen en hebben zichtbaar gemaakt wat nodig is. Honderdzeventig jonge Hattemers hadden zich ingeschreven. Het appartementengebouw ligt in het hart van ’t Veen waar in totaal zeshondervijftig huizen moeten komen.’
Alle nieuwe bewoners kregen een sleutelhanger met het logo van Hattem in de kleuren van Kleurrijk Jezelf Zijn. In de week met deze titel, een periode die net is afgesloten, was de boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat wenste Castelein de jongeren toe.

De woningen zijn voor jongeren en starters, zodat ze in Hattem kunnen blijven wonen. Jongeren van 18 t/m 29 jaar die woonachtig zijn in Hattem bij (een) ouder(s) of een onzelfstandige woning hebben, kregen voorrang bij de toewijzing. 368 Jongeren hadden zich ingeschreven. Ook mensen uit de omgeving waagden een kans.
Woensdag krijgen de laatsten de sleutel.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in