Hattems Isolatieplan wil nog meer inwoners helpen met verduurzamen

Het Hattems Isolatieplan heeft ervoor gezorgd dat woningeigenaren geholpen worden/zijn bij het verduurzamen van hun huis. Enkele woningeigenaren hebben zelfs een volledige isolatiemaatregel gesubsidieerd gekregen, zo meldt het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.

Vervolg
Er zijn ook nog woningeneigenaren die nog geen gebruik hebben gemaakt van de maatregelen. Omdat er nog voldoende geld beschikbaar is, wordt het huidige Hattems isolatieplan voortgezet. Hiermee wil het college dat de subsidie uit de eerste tranche zoveel mogelijk uitgekeerd wordt aan woningeigenaren die binnen de doelgroep vallen. Er wordt gekeken naar de gegeven feedback en naar hoe deze woningeigenaren verder geholpen kunnen tot het aanzetten tot isoleren van hun woning.
Momenteel overweegt het college met terugwerkende kracht het subsidiebedrag te verhogen, zodat het voor woningeigenaren aantrekkelijker wordt om de woning te voorzien van isolatie.

Meedoen
Het Hattems Isolatieplan bestaat uit de subsidieregeling en een collectieve inkoopactie die samen met de organisatie Winst uit je Woning uitgevoerd wordt. De subsidie is bedoeld voor eigenaar-bewoners van de gemeente Hattem die aan de volgende voorwaarden voldoen:
a. De inwoner heeft een koopwoning in de gemeente Hattem met een WOZ-waarde 429.300 euro of lager.
b. De woning waar de subsidie voor wordt aangevraagd heeft een energielabel D, E, F of G. Indien de woning geen geldig energielabel heeft, dan komt de woningeigenaar in aanmerking voor subsidie indien de woning minimaal twee van de specifiek benoemde bestaande bouwdelen niet of slecht zijn geïsoleerd. (Lees verder: website Lokale regelgeving)

De volledige brief aan de gemeenteraad is te lezen op de website van de gemeente.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in