Visit Hattem voelt de broekriem, en Hattem daardoor ook…

De inkomsten van Visit Hattem zijn sinds de coronacrisis sterk verminderd. Door heel zuinig om te gaan met de beschikbare middelen en een (eenmalige) forse extra bijdrage van de Gemeente Hattem in 2023 heeft het bestuur in 2024 kans gezien alle activiteiten te bekostigen.
Reeds in 2023 heeft de organisatie aan de belanghebbenden laten weten dat dit in 2025 niet meer gaat lukken. Dit jaar heeft men opnieuw met veel partijen gesproken, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Dit betekent dat er voor 2025 de nodige maatregelen genomen moeten worden.

Wat wel
‘In 2025 zullen wij op reguliere basis geen evenementen meer kunnen organiseren met uitzondering van Open Monumentendag, de Sinterklaasintocht en een Hanze gerelateerd evenement. Deze evenementen zijn opgenomen in de subsidieregeling van de gemeente.
Daarnaast heeft het rommelmarktteam zich gecommitteerd om ook in 2025 weer een rommelmarkt te organiseren, maar dat is geen garantie voor latere jaren’, aldus de organisatie.

Wat niet
‘Voor de andere evenementen: Kunstfestival, de langste dag, Hattem Culinaire Walk, Dikke Tinne/Chocolade Festival en het Winterfestijn, heeft Visit Hattem onvoldoende middelen met als gevolg geen organisatieecapaciteit meer om deze te kunnen organiseren.’

Schreeuw om hulp
Indien er mensen zijn die voor een evenement de organistie op zich willen nemen, zal Visit Hattem daar van ganser harte aan meewerken en proberen voldoende vrijwilligers en middelen te mobiliseren. De vrijwilligers van Visit Hattem doen dit belangeloos omdat zij trots zijn op hun stad, het leuk vinden om dit werk te doen en bij Visit Hattem willen horen.

Visit Hattem is een organistie van vrijwilligers en geen professionele contractorganisatie. ‘Indien wij het op ons nemen een evenement te organiseren dan is dat ook niet vrijblijvend, zeker gezien de benodigde afspraken en vergunningen. Een evenemententeam gaat de verplichting aan een evenement zo goed mogelijk te organiseren.’

‘Dank aan onze vrijwilligers’
‘Ook in 2024 hebben wij dankzij onze vrijwilligers weer tal van mooie evenementen kunnen organiseren, hebben onze baliemedewerksters weer vele toeristen en andere belangstellenden ontvangen en wegwijs gemaakt in onze prachtige stad en heeft het ad-hoc ‘rommelmarktteam’ kans gezien samen met veertig andere vrijwilligers een geslaagde rommelmarkt te organiseren (en zich bereid verklaard dat ook in 2025 weer te doen).

Maar ook tal van andere evenementen werden dankzij de inzet van velen een succes, te denken valt bijvoorbeeld aan het Kunstfestival, de langste dag, Hattem Culinaire Walk, Open Monumentendag en de viering van Hattem 725 jaar, terwijl het Chocoladefestival, de intocht van Sinterklaas en het Winterfestijn nog op de agenda staan.
Ook de rondleidingen door de stad mogen zich in toenemende belangstelling verheugen en met onze achttien stadsgidsen mag Hattem zich gelukkig prijzen.’

Oproep
Het bestuur van Visit Hattem zoekt vrijwilligers die in overleg een bepaalde taak op zich willen nemen. Daarnaast zoekt het bestuur kandidaten die de huidige bestuursleden kunnen opvolgen en mede vorm kunnen geven aan deze aangepaste werkwijze en bovendien de gemiddelde leeftijd verlagen en de samenstelling (vrouwen) evenwichtiger maken.

Het bestuur van Visit Hattem bestaat momenteel uit Ger de Jonge (voorzitter), Rob van Deventer (secretaris), Bertus van ’t Holt (penningmeester).
Voor meer informatie en/of toelichting kunt u contact opnemen met Ger de Jonge
voorzitter@visithattem.nl 0653 390044

HattemNieuws, van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in