Molecaten Ruiterdag: recordaantal deelnemers van Hippisch Hattem

Op zaterdag 19 oktober zijn de Hattemse bossen gevuld met honderden wandelaars die genieten van de Molecaten Ruiterdag. Zo’n tweehonders ruiters en paarden komen aan start tijdens deze eventingwedstrijd, met dit jaar de Nederlandse KNHS-kampioenschappen voor de breedtesport. De crosscountry start vanaf het terrein naast het oude natuurzwembad, aan de Randweg. Vanaf daar galopperen de deelnemers zo’n drie kilometer, met ruim twintig natuurlijk hindernissen, over landgoed Molecaten.

De publiekstrekkers qua cross-countryhindernissen zijn de Molecaten Baai, de eerste watercombinatie van het parcours, in het weiland voor kasteel Molecaten. Verder vind je tussen de Veldweg en camping Molecaten De Afsprong, deze serie afsprongen vragen moed en vertrouwen van de paarden. Aan het einde van de crosscountry, en vlak voor de finish, is de laatste waterhindernis: Hattem Playa. Hier galopperen de deelnemers door het oude natuurzwembad. Op en om dit centrale plein vind je ook de VIP-hospitality, foodtrucks, livemuziek en kinderactiviteiten, zoals ponyrijden, schminken en hobby horsing.

Hippisch Hattem
De Molecaten Ruiterdag wordt al decennialang georganiseerd door rijvereniging Hippisch Hattem. Extra leuk is dat dit jaar maar liefst vier deelnemers aan start komen die lid zijn van de lokale rijvereniging. In de open rubriek in de klasse B starten zaterdagochtend Kimberly Knol met Lendor, Jonna Lok met Dansa’s Naber en Robin van Beek-Breunis met Nanou. Daarnaast rijdt ook Gerard Baauw, hij is adviseur van de bouwploeg van de Molecaten Ruiterdag, met Nevertheless mee in deze rubriek. Naomi Wichers strijdt met Kissinger namens Hippisch Hattem in het nationaal kampioenschap voor de klasse L. Ook zien we Olympische ruiters zoals Merel Blom en Alice Naber-Lozeman in actie. In de zwaarste klasse Z, vanaf circa zestien uur, komen zo’n vijfentwintig ruiters aan start.

Gratis
De toegang tot de Molecaten Ruiterdag is gratis, het parkeertarief voor auto’s is 5 euro. Ook honden zijn welkom, mits aangelijnd. Kijk voor het programma en de wandelroute op www.molecatenruiterdag.nl/programma.

Foto’s: Kimberly Knol en Gerard Baauw in actie (Sanne Edelijn)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in