Andreascantorij fietst van concert naar concert

Afgelopen zaterdag 12 oktober verzorgde de Andreascantorij onder het motto Trappen, Happen en Klappen drie miniconcerten op verschillende plaatsen. De koorleden en hun toehoorders bestegen tussen de optredens hun fiets om naar de volgende locatie te toeren. Halverwege de muzikale rit serveerden de koorleden hun publiek een goed gevuld lunchbuffet.

Financieel tintje
De dag begon goed voor de Andreascantorij. Nog voor de eerste noten klonken, kon een bestuurslid van de Rabo ledenraad een cheque van ruim 450 euro overhandigen aan Suzan Rouwenhorst die namens het bestuur van het koor het bedrag in ontvangst nam.
(lees verder na de foto’s…)

Nederlands tintje
In Hattem, de thuisplaats van de Andreascantorij, liet het koor werken van de Nederlandse componist J.P. Sweelinck tot leven komen. Organist en oud-dirigent Harm Jansen verleende ook zijn medewerking door enkele stukken te spelen van dezelfde muziekschrijver.

Duits tintje
Even later begonnen koor en publiek aan de fietstocht naar de volgende halte, Veesssen. ‘Dat ligt iets oostelijker, vandaag dat we daar vooral Duitse componisten tot klank brengen’, aldus dirigent Herman Weelink. Na afloop van het optreden in de Hervormde kerk genoten de aanwezigen van een gevarieerd lunchbuffet, klaargemaakt door de koorleden zelf.

Engels tintje
‘Voor Engelse muziek moeten we, hoe toepasselijk, het water over.’ Weelink moedigde met deze woorden de verzadigde muziekliefhebbers aan om de trappers opnieuw te bewegen, ditmaal richting Wijhe waar cantorij en organist in de oude Nicolaaskerk werken van Tallis, Stanley, Händel en Purcell lieten klinken. Het laatste miniconcert werd samen met het publiek afgesloten met de canon One, Two, Three van Henry Purcell.

Zonnig tintje
Al met al kunnen zangers, muzikanten en hun publiek terugkijken op een geslaagde en frisse maar redelijk zonnige middag. Zo geslaagd zelfs dat het, aldus een van de koorleden, zomaar zou kunnen uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Natuurlijk in de hoop dat het weer ook in de komende jaren zo wil meewerken als op deze eerste Trappen, Happen en Klappen concertreeks.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in