Hattemse Volkskerstzang in De Open Poort

0
Hattemse Volkskerstzang in De Open Poort
De acht mannen van Double Four

Op zaterdag 14 december is iedereen welkom in De Open Poort voor de eerste editie van de Hattemse Volkskerstzang. Tijdens deze muzikale happening zingt het publiek vertrouwde traditionele kerstliederen onder begeleiding van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH), Double Four en organist Jaap Zwart. De avond begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Goed nieuws
Het is voor het eerst dat in Hattem een volkskerstzang plaatsvindt. ‘We organiseren deze muzikale avond om mensen al een beetje het kerstfeest te laten ervaren en om samen de kerstboodschap uit te zingen’, aldus Harry Lamberink, een van de initiatiefnemers van De Open Poort. ‘We hopen dat de mensen iets ervaren van het goede nieuws dat in de wereld is gekomen, Jezus Christus.’

Traditie en nostalgie
 ‘Op radio en televisie en in de winkelstraten hoor je tegenwoordig veel eigentijdse kerstmuziek. Maar het zijn juist de oude, traditionele liederen die het vertrouwde en nostalgische gevoel oproepen dat voor veel mensen bij de kerstperiode hoort. Wij kiezen bewust voor die liedjes, ook omdat ze wat in de vergetelheid dreigen te raken. Gedeelten uit het kerstverhaal en muzikale intermezzo’s wisselen de samenzang af.’

Samenwerking
De Hattemse Volkskerstzang is een samenwerking tussen De Open Poort, CMH en Double Four, een dubbelkwartet met acht mannen uit Hattem. De begeleiding is in handen van pianist/organist Jaap Zwart.

Iedereen welkom
De organisatoren benadrukken dat iedereen uit Hattem en omstreken welkom is bij de Volkskerstzang om iets van het kerstfeest te ervaren of om te genieten van samenzang en muziek. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan de avond. De volkskerstzang begint om 20.30 uur. Inloop met koffie/thee/chocolademelk vanaf 20.00 uur.

 

Datum evenement: 14-12-2024