Hoor Hattem! De ingezonden ‘brieven’ van deze week

Eenmaal per week publiceren we (als ze er zijn) uw reacties op het Hattemse nieuws onder het motto Hoor Hattem!

Mooi feest en de Horeca wilde wél bijdragen
Met verbazing hebben wij, de gezamenlijke horeca aan de markt in Hattem, de reactie van R. Hofman op het nieuws gelezen in de rubriek Hoor Hattem. Waarop, of op wie baseert hij zich als u beweert dat de horeca geen financiële of andersoortige bijdrage wilde leveren aan het evenement ter gelegenheid van 725 jaar stadsrechten Hattem? Is daar om gevraagd? Was deze nodig? En wie was de organisator die met een financieel plan met een bijbehorend verzoek om steun naar ons toe is gekomen? Wij weten namelijk nergens van.

En kan hij ook aangeven welk horecabedrijf vervolgens een verzoek om steun of een andersoortige bijdrage heeft afgewezen?
Bij ons, de ondergetekenden, is hij in ieder geval niet geweest om zijn bewering te staven.
Zijn bewering past dan ook helemaal niet bij de gezamenlijke horeca aan de markt, die al vele jaren en op heel veel momenten altijd heeft klaargestaan om te helpen bij of ondersteuning te bieden aan evenementen. Om maar te zwijgen over onze jaarlijkse BIZ-bijdrage en verdere sponsoring aan Visit Hattem. Dit gaat dan ook heel vaak in goed overleg met Visit Hattem.

Er is dus voor dit 725ste verjaringsfeestje bij de horeca geen verzoek van wie dan ook binnengekomen om met wat dan ook iets te ondersteunen. En inderdaad, de horeca had de handen meer dan vol aan zichzelf, om de eigen bedrijven goed te kunnen runnen in de drukte op deze zomerse, zonovergoten zaterdag. Het was met name de zon, waar heel Hattem deze dag van heeft mogen profiteren.

Over goede sier gesproken, waar Hofman de gemeente Hattem op meent te moeten aanspreken, het zou hem sieren zijn ingezonden verhaal in de eerstvolgende Hoor Hattem te rectificeren. Er klopt immers niets van! Het is een kwalijke en ongefundeerde beschuldiging waarmee hij de horeca ten onrechte in een kwaad daglicht stelt.
Tenslotte, de eerstvolgende bijdrage van de gezamenlijke horeca staat alweer op stapel: het voor een groot deel meefinancieren van een echte kerstboom op het marktplein dit jaar. Graag gedaan.

Met gastvrije groet, Frits Van der Sloot namens de gezamenlijke horecaondernemers aan de markt – Brasserie De Markt, Restaurant Bij De Jongens, Grand Café Banka Hattem, Spaetels | Schepijs & Stroopwafels

Dit is een ingezonden bijdrage, die niet het standpunt van RTV Hattem reflecteert. Lees verder in Hoor Hattem!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in