Hoor Hattem: uw reactie op het nieuws

Eenmaal per week publiceren we (als ze er zijn) uw reacties op het Hattemse nieuws onder het motto Hoor Hattem!

Mooi feest, maar waar blijven horeca en gemeente?
‘Onlangs vierde Hattem dat het 725 jaar stadsrechten heeft. Een aantal organisaties en hun vrijwilligers zorgden voor een geslaagde dag. Om de hiermee gepaard gaande kosten te dekken doet men een beroep op sponsoren. Wat mij dan verbaast is, dat de ondernemingen die het meest profiteren van zo’n dag geen bijdrage leveren. Ik bedoel hiermee de horeca en met name de horeca op De Markt met hun terrassen. Deze terrassen zaten de hele dag klemvol wat ongetwijfeld een mooie omzet heeft opgeleverd. Om daar dan niet een klein deel van te bestemmen voor de organisatie valt mij erg tegen.

Ook de medewerking van de gemeente zou wel wat beter kunnen. Naast wat muggenzifterij van ambtenaren moet er voor elke kleine activiteit een vergunning worden aangevraagd met uiteraard de nodige kosten. Het zou de gemeente sieren dat men bij activiteiten die pure Hattem-promotie zijn hiermee wat soepeler om te gaan.’

R. Hofman

Naschrift redactie
In een reactie op 9-10-2024 laten de genoemde Horeca-ondernemers weten niet door de organisatie van 725 jaar Hattem te zijn benaderd voor een bijdrage. In de volgende aflevering van Hoor Hattem (telkens op dinsdag) publiceren we deze reactie.

1 REACTIE

  1. Met koningsdag draagt de horeca met een aanzienlijke hoeveelheid geld bij aan het organiseren van het feest in de stad. Dat zouden ze met elk evenement kunnen doen. Maar dan moet je wel het gesprek met hun aangaan en dat verzoek bij un neerleggen.
    Met betrekking tot de gemeente; helemaal mee eens. Er zitten daar 2 beleidsambtenaren die het al in hun naam hebben, de een heet ReNEE en de ander ArNO. In mijn tijd als bestuurslid/voorzitter van de HOV claimde ik schoonmaak en leges als sponsorbijdrage door in gesprek te gaan met de burgemeester en dit voor te leggen. Niet WIJ als vereniging, maar WIJ als vereniging en de gemeente organiseren het feest, dus niet op voorhand ‘het kan niet’ maar hoe het wel te kunnen doen. En dat de gemeente verder niet bijdraagt, dat is ook niet helemaal waar, Visit Hattem heeft een bijdrage van €10.000,- gehad voor het 725 jarig bestaan (ik vind het weinig indrukwekkend overigens) en de HOV krijgt jaarlijks een gemeentelijke subsidie van €2000,-. Echter alleen nadat het tijdig aangevraagd is.
    Bytheway, in mijn bestuurs tijd bij de HOV startte ik met €14.000,- in kas, 7 jaar later had ik €140.000,- in kas om het 100 jarig bestaan te vieren.
    Ergo, gelden vinden kan altijd, via vele wegen, maar kost heel veel energie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in