Rotary Impact Award voor Frieke Haffmans

Sommige mensen lopen over van de ideeën, maar er zijn er maar weinig die al die ideeën ook daadwerkelijk tot uitvoering brengen. In die categorie mensen spant Rotarian Frieke Haffmans absoluut de kroon. Daarom kreeg zij op 5 oktober uit handen van Rotaryvoorzitter Hans Veltkamp de Rotary Impact Award overhandigd. Als blijvend aandenken kreeg zij naast de Award, van haar Rotaryclub een straatnaambordje op de kinderboerderij met daarop de tekst Friekes Hofje.

‘Deze onderscheiding is bedoeld als eerbetoon aan mensen die zich meer dan verdienstelijk maken voor de gemeenschap en dat is bij Frieke Haffmans absoluut het geval.’
Hans Veltkamp overhandigde haar deze Impact Award tijdens de opening van de feestelijke middag ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Kinderboerderij ’t Dijkweitje, ook een van de door haar geïnitieerde projecten, aldus de Rotary.

Golftoernooi in de uiterwaarden
In 2006 wist Haffmans met haar initiatief om een Golftoernooi in de Uiterwaarden te organiseren voor het goede doel haar Rotaryclub Hattem-Heerde  te enthousiasmeren om zich hiervoor samen in te zetten. Vele jaren lang werd met behulp van de inzet van de leden van de club, sponsoren en de boeren in de uiterwaarden, tot en met 2019 een fantastisch toernooi georganiseerd. Toen het niet meer mogelijk was om een aaneensluitende baan in de uiterwaarden te maken, kwam er een eind aan dit succesvolle evenement. 

Kinderboerderij
Ondertussen had de gelauwerde duizendpoot een nieuw idee binnen haar Rotaryclub gelanceerd, namelijk het opstarten van een Kinderboerderij in de nieuwe wijk Assenrade, inmiddels bekend onder de naam ’t Dijkweitje. Onder haar bezielende leiding werden door de leden hekken geplaatst, stallen gebouwd en diensten gedraaid. Dat laatste is nu niet meer nodig, want inmiddels draait de boerderij volledig op de inzet van een grote groep vrijwilligers. De kinderboerderij is inmiddels uitgegroeid tot een waar kinderparadijs. 

Bouwdorp
Het laatste project dat door dit actieve Rotary-lid is opgestart is het bouwdorp. Opnieuw wist zij haar club in beweging te brengen om het ene jaar in Hattem en het andere jaar in Heerde een bouwdorp te organiseren. Het bouwdorp is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, die het thuis niet zo breed hebben en op deze manier op een leuke manier invulling kunnen geven aan een aantal dagen van een voor sommigen van hen toch lange zomervakantie.                                      

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in