‘Quatre Tickets de Swing’ bij Jazzclub Hattem

Hoe kun je het jubileumseizoen beter beginnen dan met jubilerende band? Op zondag 13 oktober 2024 om 16.00 uur feliciteren Jazz in Hattem en Quatre Tickets de Swing elkaar met hun 25-jarig bestaan. Bij deze muzikale happening in de brasserie van de Hattemse Dutch Golf is publiek uiteraard welkom.

Over Quatre Tickets de Swing
Quatre Tickets de Swing werd eind 1999 geformeerd door Georg Lankester en bestaat uit musici, allen met vele jaren band-ervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de Hot Club de France stijl. Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingtet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt en meesterviolist Stéphane Grappelli een groot aandeel hadden met hun fabuleuze ritmiek en solowerk. Het bijzondere karakter van dit genre trok de heren van Quatre Tickets de Swing sterk aan.

Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.
Zangeres Inge Alberts neemt het vocale deel van het repertoire voor haar rekening. Zij zingt vooral melodieën in het Frans, maar ook enkele songs in het Italiaans en Engels. Tijdens optredens worden instrumentale nummers afgewisseld met vocale stukken.
Quatre Tickets de Swing bestaat uit Inge Alberts – zang, Georg Lankester – gitaar, Pieter Immenga – gitaar, Arthur Siero – gitaar, Nico Staal – bas en Peter Swart – klarinet, sax, zang.

Gunstig voor begunstigers
De concerten hebben de sfeer van een jazzcafé. Losse kaarten zijn te koop voor 12,50 euro per persoon bij binnenkomst in de brasserie. U wordt begunstiger voor 50 euro per seizoen en kunt dan alle concerten bezoeken. Wordt u samen met uw partner begunstiger dan betaalt u 90 euro.

Jazzhap
Na ieder concert verzorgt Brasserie de Konijnenberg een dagschotel ‘de Jazzhap’. Steeds is het een verrassing welk gerecht de bezoekers voorgeschoteld krijgen. Mee-eters kunnen zich tijdens het concert melden. De Jazzhap kost 19 euro.

Stichting Jazz in Hattem
De website van de stichting Jazz in Hattem, https://jazzinhattem.nl geeft altijd de meest actuele informatie over de door de stichting georganiseerde concerten. Het bestuur van de stichting Jazz in Hattem bestaat uit: Hans Boosman – adviseur, Ger Engels – secretaris, Steven Pleiter – voorzitter, Erwin Schilstra – lid en Jart Sluiter – penningmeester.

Subsidies en sponsorgeld
De concerten van de stichting Jazz in Hattem worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Hattem en onze sponsoren Kota Radja, Het Notarieel, Akkerhoeve Uitvaarten en Dutch Golf. En ook dankzij de medewerking van Bonbonatelier A3, Jan Borst Mode, Kaaswinkel de Leckernij, het Modeatelier, Bloemenhuys Syfleur, Veltkamp Tweewielers en Visit Hattem.

Samengevat
Quatre Tickets de Swing op zondag 13 oktober 2024 van 16.00 – 18.00 uur. Het vindt plaats in de brasserie van Dutch Golf aan de Konijnenberglaan 3, 8051 CC Hattem.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in