Kledingbeurs Alpe d’HuZes – ‘opgeven is geen optie’

Een poster attendeerde RTV Hattem op de Kledingbeurs Alpe d’HuZes op 2 november, Klapperdijk 28c in Wapenveld, van 10.00-16.00 uur. (Inzameling tot 30 september.) Op zoek naar de mensen achter deze actie kwamen we in contact met Maarten Schutselaars, bij sommigen ook wel bekend als Mats Fysio aan de Sparrenlaan.

‘Mijn vrouw Margreet, onze zoon Pim en ikzelf nemen de eerste week van juni per fiets /te voet deel aan de Alpe d’ HuZes, omdat wij het belangrijk vinden dat er onderzoek plaatsvindt naar de behandeling van kanker.
De kledingbeurs, maar ook de oliebollenverkoop in oktober, is één van de vele acties die wij dit jaar organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Wij, dat zijn in totaal 51 personen uit Hattem, Zalk, Wapenveld en Kamperzeedijk. Op onze Facebookpagina Zalk naar de Alpe 2025 houden we iedereen op de hoogte.’

Gezonde leefstijl
‘Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn leven persoonlijk te maken met kanker. Er zijn gelukkig tegenwoordig veel behandelmogelijkheden. Steeds minder mensen gaan dood aan de gevolgen van kanker. Margreet en ik vinden het belangrijk dat er niet alleen aandacht wordt besteed aan ‘curatieve zorg’ (genezing als er sprake is van kanker), maar ook aan preventie. Denk bijvoorbeeld aan het bevorderen van leefstijl (niet roken, meer bewegen, gezond eten en het beperken van stress).
Het is overigens niet zo dat als mensen gezond leven zij geen kanker meer kunnen krijgen. Wel is bewezen dat een gezonde leefstijl een grote bijdrage levert aan het beperken van bepaalde soorten kanker.’

Inzamelingactie Kledingbeurs 1 Inzamelingactie Kledingbeurs 2

Oliebollen
Zalk naar de Alpe 2025 bakt op vrijdag 18 oktober oliebollen in Wapenveld: tien bollen voor 10 euro, gebakken door De Oliebol. Bestellen voor 30 september kan via de mail.

Meer informatie
Mail: jethrobuter@hotmail.com
Zalk naar de Alpe 2025
www.opgevenisgeenoptie.nl

HattemNieuws – van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in