Andreascantorij fietst er drie concerten op één dag in

HATTEM/VEESSEN/WIJHE – Op zaterdag 12 oktober stapt de Andreascantorij op de fiets om in de regio drie concerten te geven. Op verschillende locaties brengt het Hattemse koor een afwisselend repertoire met werken van componisten als Sweelinck, Schütz, Telemann en Purcell. Wie met de leden van de cantorij wil meetrappen en happen kan zich vooraf aanmelden. De concertjes zijn vrij toegankelijk.

Trappen
Onder het motto Trappen, Happen en Klappen nodigt de Andreascantorij belangstellenden uit om samen met het koor op de fiets te stappen. Vanaf 9.30 kunnen koor, meefietsers en andere belangstellenden genieten van koffie met wat lekkers in de Andreaskerk . Om tien uur klapt het koor in diezelfde kerk de mappen open voor het eerste miniconcert. Een half uur later trappen de zangers en hun volgers langs de IJssel naar de twee volgende concertlocaties. De route heeft een lengte van ruim dertig kilometer.

Happen
In Veessen stallen musici en de overige pedaleurs om 12 uur de stalen rossen bij het plaatselijke Hervormde kerkgebouw. De koorleden halen daar hun muziek onder de snelbinders vandaan om een tweede uitvoering te geven, die afwijkt van die in Hattem.  Na de laatste noten is het tijd om te happen. De fietsende vocalisten en de rest van het gezelschap genieten na afloop van het tweede optreden in Veessen van een goed verzorgde picknick.

Klappen
De tocht gaat verder naar het Wijhese veer. Wanneer de IJssel eenmaal is overgestoken volgt om 14.30 uur in de Nicolaaskerk aldaar het derde concert, opnieuw anders van samenstelling. Als de koorleden hun mappen dichtklappen en het publiek is uitgeklapt, volgt de terugreis naar Hattem, de thuisbasis van de Andreascantorij.

Samengevat
Wat: Happen, Trappen en Klappen – Drie miniconcerten
Waar: Andreaskerk Hattem, Kerkgebouw Veessen, Nicolaaskerk Wijhe
Wie: Andreascantorij onder leiding van Herman Weelink, orgel: Harm Jansen
Wanneer: zaterdag 12 oktober, 9.30 uur Hattem koffie en concert, 12 uur Veessen, 14.30 uur Wijhe
Entree concerten: gratis, contante of QR-bijdrage is welkom
Bijdrage meefietsen: gratis, wel even aanmelden via http://tinyurl.com/andreasfietst

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in