Hattem ondanks winst uitgeschakeld in de beker

Na de resultaten van twee speelrondes in de bekerpoule was de opdracht op 14 september voor Hattem duidelijk. Zelf winnen van ESC en dan maar afwachten wat het resultaat van de andere wedstrijd in de poule zou zijn. Een gelijkspel tussen Zwolsche Boys en Berkum 2 was in dat geval het gewenste resultaat. Hattem deed wat het moest doen, kwam na een achterstand bij de rust in de tweede helft voorbij ESC en won met 2-1, maar de reserves van Berkum wisten ook hun wedstrijd te winnen waardoor de Zwollenaren op grond van een beter doelsaldo verder gaan in de beker.

Aanvankelijk begon Hattem wel aardig in de laatste wedstrijd in de bekerpoule. Nadat de bezoekers uit Elburg een kans in de schoot geworpen kregen, maar waarbij de afwerking te wensen over liet, had Wesley van Winsum even later een vrije schietkans. De hoek was echter wat lastig en de doelman van ESC wist goed te redden. Gaandeweg de eerste helft was het toch ESC dat het spel wat meer naar zich toe trok en de geel-blauwen konden daar niet goed op anticiperen. ESC had een licht overwicht maar echte kansen bleven nog uit. Toch kwam het enigszins verrassend op voorsprong. Via een opbouw over de rechterflank van ESC komt de bal bij een vrijstaande speler die de ruimte benut om maar eens uit te halen. Doelman Alec van Dijk ziet de bal schijnbaar te laat en ziet de bal in de korte hoek in het net verdwijnen. Vanaf dat moment probeert Hattem de bakens de verzetten, vinden er veel duels op het middenveld plaats en blijven echte kansen voor beide doelen uit zodat de teams bij een 0-1 stand de kleedkamers opzoeken.

Alhoewel de hervatting na de rust aan beide kanten wat kabbelend begon, was Hattem beter bij de les van in de eerste helft en wist het ESC wat achteruit de dringen. De eerste kans was dan ook voor Hattem toen Wesley van Winsum mocht aanleggen voor een vrije trap, ca. 25 meter schuin voor het doel van ESC. Zijn afgemeten schot ging dwars door de muur maar de ESC-goalie was nog net op tijd om de bal in de korte hoek te keren. Kort daarna had het maar zo gelijk kunnen staan. Van Winsum zet de zojuist ingevallen Nassim Boukattan in de 16 vrij staan maar jammer genoeg ziet laatstgenoemde zijn inzet over het doel verdwijnen. Was het daarna Kevin Veger die zijn inzet nog zag gekeerd door de doelman, even later was het alsnog raak voor Hattem. Na een goede combinatie en druk van Hattem komt de bal uiteindelijk via Jurre Jellema bij Wesley van Winsum. Hij speelt zich goed vrij en probeert het van afstand. De ESC-doelman lijkt verrast en ziet de bal in de korte hoek in het doel verdwijnen. Tien minuten voor tijd weet Hattem dan op voorsprong te komen. Vanaf eigen helft geeft Jurre Jellema een prachtige pass over de as van het veld dwars door de verdediging van ESC waarbij Nassim Boukattan door een goede loopactie ineens vrij voor de ESC-doelman staat. Hij maakt geen fout, omspeelt de doelman en kan de bal simpel in een leeg doel spelen. Kevin Veger had het vlak voor tijd nog mooier kunnen maken maar zijn goede inzet wordt door de doelman gekeerd.

Al met al heeft het team van Hattem zich na de rust goed hersteld van de minder goede eerste helft waarin het op achterstand kwam. Door een stukje meer inzet en beleving werd na rust de achterstand omgebogen naar winst in deze wedstrijd en dat kunnen de mannen weer meenemen naar de volgende wedstrijd. Dan zal het team de competitie openen waarbij een uitwedstrijd speelt tegen het vorig seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde Heerde. De wedstrijd begint om 14.30 uur.