Beleef de beken van Molecaten

Op 14 september, van 10.00-16.00 uur is het Bekenbeleefdag op landgoed Molecaten. Iedereen van 4 tot 16 jaar is welkom met (groot)ouders. Samen leren hoe de watermolen werkt, de stroomsnelheid van de beek ontdekken, waterdiertjes leren kennen en spelen in de beek, het kan allemaal dankzij de Bekenstichting die 45 jaar bestaat.

Over de stichting
Door wateronttrekking, verdroging en klimaatverandering hebben onze sprengen en beken het moeilijk en wordt de watervoerendheid ernstig bedreigd. De 150 sprengenbeken hebben daarom aandacht en bescherming nodig. De Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, kortweg de Bekenstichting, zet zich al 45 jaar in voor het behoud en herstel van de sprengenbeken en stelt zich op als beschermvrouw en waakhond van de in hydrologisch-, landschappelijk- en cultuurhistorisch opzicht beeldbepalende beken en sprengen die samen unieke ensembles van beekdalen vormen op de Veluwe. Meer informatie staat op hun website.

Overige informatie
Het startpunt is het P-terrein bij Herberg Molecaten, Molecaten 7.
Van daaruit wordt aandacht besteed aan de watermolen ter plaatse, die open is voor bezoek. Vervolgens wordt men door middel van wegwijzertjes verwezen naar het beekgedeelte nabij de Veldweg, waar de overige activiteiten voor de kinderen plaatsvinden.
Aanmelden hoeft niet.

De stichting adviseert waterschoenen of laarzen mee te nemen en nat worden mag. Voor meer informatie: info@bekenstichting.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in