Ton Nouwens winnaar Rolf Olland bokaal

In een sterk speelveld werd Ton Nouwens 10 juli op de golfbaan van de Hattemse Golf en Country Club winnaar van de felbegeerde Rolf Olland bokaal.

Ton Nouwens wist ondanks de zo nu en dan heftige regenbuien een overtuigende score neer te zetten. Na afloop genoten de deelnemers van een heerlijk nasi buffet op clubhuis de Hattemse Hoeve.

Geschiedenis
De mooie beker is uit het bezit van de in 2022 overleden HGC-erelid en internationaal golfer, Rolf Olland. De bokaal had hij in 1954 op het Nederlands jeugdkampioenschap golf gewonnen. Zijn vrouw, Anneke Olland, was zo vriendelijk om zelf de beker uit te reiken en vertelde de bijzondere historie van dit jeugdkampioenschap. In de finale destijds stond Olland vóór, maar door een fout van de caddy kreeg hij een stok van zijn tegenstander in de vingers geduwd. Hij sloeg ermee en was daardoor gediskwalificeerd. Hij verloor dus de wedstrijd! Zijn tegenstander, formeel de winnaar dus, wenste echter op deze onsportieve wijze niet kampioen te worden en stond er op, dat de wedstrijd werd overgespeeld. Dat gebeurde, Rolf won en werd alsnog kampioen. Een beker met een verhaal dus, die nu aan een ’tweede leven’ begint.

Overigens was Olland ook nog eigenaar-directeur van de Koninklijke Buisman, enige jaren voorzitter van de Nederlandse Golf Federatie, mede oprichter van het Hattemer Cultuurfonds en dan is de lijst van zijn activiteiten nog niet compleet. Kortom, een bijzondere man uit Hattem.