Voorlopig geen glasbak bij Lidl

Boodschappen doen en meteen even langs de glasbak. Het is al meer dan veertig jaar een ingeburgerde routine in Nederland. Nu de Lidl geopend is, valt het HattemCentraal op dat er geen glasbakken zijn geplaatst.
Gina Guldenaar van HattemCentraal: ‘Bij navraag gaf een personeelslid aan dat de gemeenteraad geen toestemming geeft om glasbakken te plaatsen. Dit bevreemdt ons, immers HattemCentraal pleit juist voor het goed scheiden van afval, waaronder glas en het inzamelen van kleding’, aldus Guldenaar

Het college van burgemeester en wethouders heeft hierover vragen van HattemCentraal beantwoord: ‘Het Veen is in ontwikkeling. Het ophalen en inzamelen van afval, gft, textiel en glas wordt bekeken over deze gehele transformatie. Bij de binnenstedelijke herontwikkeling op de locatie van de huidige Lidl lag de prioriteit bij de parkeernorm waardoor er geen ruimte is op het terrein voor de inzameling van glas en textiel. Voldoende parkeergelegenheid is cruciaal voor de toegankelijkheid van de winkel en het voorkómen van parkeeroverlast in de omgeving. De rest van het gebied is ook in transformatie; hierin wordt het aspect van textiel- en glascontainers zoals voorgenomen meegenomen en ingepast.’

Deze beantwoording geeft aanleiding HattemCentraal aanleiding om een motie op te stellen die mede ingediend wordt door het CDA en besproken zal worden in de raadsvergadering van 8 juli.

Motie
Met de motie roepen wij het college op om direct in gesprek te gaan met de Lidl om zo spoedig mogelijk glascontainers te plaatsen op het terrein van de Lidl en niet te wachten tot ’t Veen volledig is gerealiseerd.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in