ModderDag op ‘Bij Lotte’

Vrijdag 28 juni was het ModderDag, de dag waarop kinderen op de kinderopvang heerlijk mochten kliederen met modder. Op het kinderdagverblijf Bij Lotte wisten ze daar goed raad mee. Op Bij Lotte was het de hele week modderfeest. Lotte Brouwer, directie Kinderopvang Bij Lotte: ‘De kinderen zijn weer een unieke ervaring rijker. Wij hebben dit jaar allerlei werkjes voor de kinderen voorbereid. Voor ieder kind wat wils! Kinderen mochten in alle rust gaan verkennen, waar ze graag mee wouden spelen. Niet iedereen houdt van modder en water. Er zijn ook kinderen die dit als spannend ervaren.

Binnen hadden wij een oude trog gevuld met koffiepoeder. Buiten hadden wij een blote-voeten-pad gemaakt met allerlei materialen. Havermout, bloem, boomschors. De spiegels waren gevuld met speelschuim waar de kinderen lekker in konden kneden. Ook was onze modderkeuken geopend met heerlijke moddertaarten en moddersoepjes!
Aan het einde van de ochtend hebben wij lekker ouderwets de kinderen gewassen in een teiltje en voor wie moe was, lag er een kleurplaat binnen te wachten van een varken. Wij hebben samen met de kinderen heerlijk genoten!’

Gelderse kinderen worden lekker vies op ModderDag
In de provincie Gelderland konden op vrijdag 28 juni op bijna 500 opvanglocaties bijna 37.000 kinderen naar hartenlust met modder spelen. ‘Ontzettend belangrijk,’ stelt Marion de Cocq van IVN Natuureducatie, die deze twaalfde editie weer mogelijk maakte. ‘Lekker buiten spelen en vies worden staat enorm onder druk, terwijl dat gezond is voor de ontwikkeling van kinderen. Daar vragen wij met ModderDag aandacht voor.’
Vroeger waren in een boom klimmen, slootje springen en een steen over het water keilen voor kinderen heel normale activiteiten. Het ontdekken van de wereld gebeurt tegenwoordig echter vooral virtueel, via games, tablets en smartphones. Kinderen van nu zitten veel meer binnen dan hun ouders en opa’s en oma’s deden. Een ontwikkeling die niet goed is voor onder andere de ogen en motoriek en ook leidt tot meer overgewicht bij kinderen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in