Efficiënt vv Heerde legt sv Hatto-Heim op pijnbank

Een gehavend Hatto-Heim ging op bezoek bij vv Heerde. Jan Peter Jonkman moest nu weer erg puzzelen door blessures , schorsing en afwezigheid van spelers kwamen uiteindelijk toch 11 namen op het lijstje te staan. Plus punt was dat aanvoerder Roan Admiraal weer kon beginnen in de basis. Om 14.30 werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter mevr Julia Vermeer uit Duiven. sv Hatto-Heim was direct gevaarlijk door Bram Neuteboom. Zijn schot ging rakelings over.

Heer en meester
De Hattoheimers waren de eerste dertig minuten heer en meester en met veel kansen hadden de geel/blauwen allang op voorsprong moeten staan. Jesse Winkelaar, Robin van der Ziel, Twan van Rijssen en Rowan Mensink misten allemaal grote en kleine kansen.
En dan komt de bekende voetbalwet weer naar boven, als je zelf niet scoort dan doet tegenstander (vv Heerde) dat wel.
Balverlies in de verdediging van Hatto-Heim en het was Corstiaan Altenburg die namens Heerde zo door kon lopen naar Robin van Dijk en hij faalde niet en bracht de stand op 1-0.
Dit was tevens de ruststand en werk aan de winkel voor Hatto-Heim.

Tweede helft
De thee heeft goed gewerkt en Hatto-Heim kwam sterk uit de kleedkamer. Het was een vrije trap van Rowan Mensink die knap werd ingeschoten door Roan Admiraal 1-1. Een minuut later stond de stand alweer op 2-1 door een knappe actie van Dennis Kalkhoven. Weer twee minuten daarna was het Robin van der Ziel die een voorzet snoeihard in scoot en doelman Vincent Mosterd was kansloos 2-2. De wedstrijd was nu helemaal open en beide ploegen gingen voor de volle winst.
Een vrije trap van Rowan Mensink, hij schoot de bal op de paal en Heerde ontsnapte aan een achterstand. Ook Winkelaar kreeg een enorme kans maar hij schoot recht op de keeper Mosterd en hij had de bal klem. Nick Wijenberg zette vv Heerde in de 70e minuut op voorsprong door een counter van Daan Nijmeijer 3-2. Fout op het middenveld van Hatto-Heim het was Altenburg die over links goed doorging en zijn voorzet werd goed ingeschoten door Daan Nijmeijer 4-2. Hatto-Heim scoorde nog wel de 4-3 maar dit doelpunt werd afgekeurd want volgens de assistent-scheidsrechter was het buitenspel.
En weer was het Daan Nijmeijer hij schoot van 30-40 meter richting het doel van Robin van Dijk maar de bal belandde boven op de deklat.

Deksel op de neus
Hatto-Heim deed er alles aan om de wedstrijd te kantelen, maar het fysieke Heerde stond steeds op de juiste plaats. Scheidsrechter Vermeer floot in de 92e minuut de wedstrijd af en Hatto-Heim kreeg de deksel op de neus. Vorig week drie belangrijke punten gepakt van Unicum en nu lever je gewoon weer drie punten in, want over de gehele wedstrijd gezien was het zeker niet nodig geweest. Zaterdag a.s. komt promovendus ZZVV uit Zuidwolde op bezoek dat dit weekend vrij was.