Kunstgilde Hattem organiseert Zomerpicknick & Workshops

Het Kunstgilde Hattem organiseert dit jaar weer een activiteit voor niet-leden: Zomerpicknick & Workshops. De workshops worden gegeven op zaterdag 9 juni in AtelierTuin aan de Hessenweg 8, voorafgegaan door een gezamenlijke lunch. Het programma duurt van 11.30 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen aan Ć©Ć©n workshop meedoen en daarbij kiezen uit ā€˜fijnschilderen op paneelā€™ (met Gertiene Post), ā€˜schilderen naar het thema zomerā€™ (gegeven door Anneke Bagerman) en ā€˜amulet van speksteenā€™ (onder leiding van Alice van der Sluis). Gertiene heeft zich voor deze workshop laten inspireren door de picknick.

Opgeven kan tot en met 27 mei via kunstgildehattem@gmail.com Bij de prijs van ā‚¬ 35,00 is alles inbegrepen, dus ook de materiaalkosten. En wat deze middag gemaakt wordt, mag naar huis worden meegenomen.

De deelnemers gaan deze middag stap voor stap ā€œeen fruitig tafereeltje op een klein paneel schilderenā€. In de workshop van Anneke is een ter plekke gemaakte foto de leidraad voor een acrylverf-schildering op een doek van 20 x 20 cm, inclusief lijst. De mooie eigenschappen van speksteen komen voorbij in de workshop van Alice, die opmerkt dat wie hiermee gaat werken ā€œverrast zal zijn over het in relatief korte tijd behaalde resultaatā€.

Zowel ā€˜beginnersā€™ als ā€˜gevorderdenā€™ kunnen zich voor deze activiteit aanmelden. Er kunnen maximaal 24 mensen meedoen, acht per workshop. Voor het invullen van de beschikbare plekken is het moment van aanmelding leading.

ā€œWees er dus snel bij als je niet het risico wilt lopen om op de reservelijst terecht te komenā€, tipt de organisatie. Aan de vorige niet-leden activiteiten deden, wat nu ook weer mogelijk is, ook belangstellenden van buiten Hattem mee. Ga voor meer informatie naar www.kunstgildehattem.exto.nl