Pannakooi wordt geopend

Een aantal Hattemse jongeren nam het initiatief voor een pannakooi. In overleg met de gemeente Hattem en met middelen uit het Hattemse Sportakkoord en van NTP is er een pannakooi gerealiseerd achter MFC De Marke.
Samen met wethouder Margriet Brouwer openen de jongeren de pannakooi op woensdag 2 november om 16.00 uur.
Een freestyle voetballer van Street Skills zal daarna een workshop verzorgen.

Panna
Een panna (Surinaams voor poortje) is een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Bij een succesvolle panna is het belangrijk dat je de bal na de “poort” in eigen bezit houdt. Een panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen en te “vernederen” door onder andere het poorten van de tegenstander.

Het steeds populairder wordende spel Panna is van deze term afgeleid. Pannavoetbal is een voetbalspel wat wordt gespeeld in een pannakooi, waarbij techniek en skills erg belangrijk zijn. De populariteit komt met name door de snelheid en het spektakel van het spel.

Het pannavoetbal is erg geschikt om technische vaardigheden van het voetbal te leren en te ontwikkelen. Met name de behendigheid en techniek in kleine ruimtes worden hierbij optimaal getraind.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in