Zes op een rij voor Hatto-Heim

Na de stadsderby van vorige week ging sv Hatto-Heim zaterdag op bezoek bij DSV’61 in Doornspijk. Hatto-Heim miste in de aanloop van deze wedstrijd doelman Jorick Mensink wegens ziekte. En door blessureklachten waren Noah Bromme , Joep van Apeldoorn en Tijmen Neuteboom niet inzetbaar.

Voor sv Hatto-Heim is DSV altijd een lastige tegenstander met veel fysiek voetbal en een zwaar veld.  De eerste vijftien minuten domineerde Hatto-Heim, maar echte grote kansen waren er niet. Na een scrimmage voor het doel van DSV kwam de bal aan de linkerkant van het veld. Winand Meilink zette de bal scherp voor en keeper Laurens Dekker taste volledig mis en de bal verdween zo in het doel: 0-1.

In de tweede helft kwam DSV’61 beter uit de startblokken. Met Martijn Lieferink en Gerrit Hoekert erbij werden de oranjehemden wel wat sterker. DSV’61 zocht de aanval en probeerde sv Hatto-Heim naar achter te drukken. Maar de grootste kans voor de Doornspijkers kwam pas in de 84e minuut . Een voorzet van rechts werd net over het doel gekopt van Brian Mensink. sv Hatto-Heim kreeg wat kansjes tijdens de spelhervattingen, maar ook hier stond het vizier niet op scherp.

Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Dekker uit Vriezenveen af voor het einde. sv Hatto-Heim won de 6e wedstrijd op rij en staat nu met 18 punten op de eerste plaats in de 3e Klasse C Oost. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen HTC, waar de mannen van Marcel van Walderveen de 1e periodetitel kunnen pakken.