Stem op Vrieze’s Erfgoed voor ‘Gelderse Roos’

Stem op Vrieze’s Erfgoed in de strijd om de toekenning van de ‘Gelderse Roos’. Dat is de oproep van het comité molen de Vlijt dat het Wapenveldse molencomplex heeft aangemeld voor deze prijs. Stemmen kan tot en met 4 oktober via https://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/vriezes-erfgoed.

Inspirerend erfgoed
De ‘Gelderse Roos’ is een prijs van Erfgoed Gelderland die eens per twee jaar wordt uitgereikt. Met deze wedstrijd wil Erfgoed Gelderland een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten.
“Met de bouw en inrichting van de schuur, is Vrieze’s Erfgoed voor ons afgerond. Dat proces begon in 2009 met de schenking van het complex door wijlen Willem Vrieze. Nu is het, vooral dankzij de samenwerking met heel veel enthousiaste partijen en onze vrijwilligers, een complex dat voor Wapenveld en omgeving een prachtige parel aan het Apeldoorns kanaal is. Erfgoed Gelderland wil met de toekenning van de Geldese Roos samenwerking en creativiteit stimuleren. Daar is Vrieze’s Erfgoed een geweldig voorbeeld van”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt.

Op de site van Erfgoed Gelderland is een uitvoerig verhaal te vinden over de inspanningen die zijn gepleegd en de samenwerkingspartners waardoor Vrieze’s Erfgoed is geworden tot wat het nu is.

Geldbedrag
Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs en de Gouden Gelderse Roos Juryprijs. De Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse roos. Stem hier op uw favoriete erfgoedproject! U kunt op meerdere projecten een stem uitbrengen. Per e-mailadres is één stem per project mogelijk. De prijsuitreiking van beide prijzen vindt plaats tijden de Gelderse Landdag op 15 november in Theater de Lindenberg in Nijmegen. Zie voor meer informatie www.vriezeserfgoed.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in