Sopraan Esther Kouwenhoven terug in Nederland

Esther Kouwenhoven, opgegroeid in Hattem en Veessen, keert na vijf jaar studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel terug naar Nederland. Esther studeerde Muziekwetenschap in Utrecht, voordat ze in Brussel auditie deed op het conservatorium. Ze werd direct toegelaten en kwam terecht in de klas van Lena Lootens. Esther studeerde in juni 2018 magna cum laude af. Deze zomer verhuisde ze terug naar Nederland om vanuit hier haar zangcarrière als sopraansoliste op te bouwen.

Esther Kouwenhoven was al eerder soliste in de Matthäus-Passion, Hohe Messe en Magnificat van Bach; Gloria van Vivaldi; Carmina Burana van Orff en het Requiem en de Krönungsmesse van Mozart. In onze regio werkte ze onder anderen samen met Arise Kampen onder leiding van Wolfried Kaper en de Andreascantorij Hattem onder leiding van Harm Jansen.

Samen met de Belgische pianist Elias van Dyck vormt Esther Kouwenhoven sinds 2015 een duo dat liederen brengt. In hun repertoire bevinden zich verschillende liederencycli zoals Ariettes Oubliées van Debussy, Winterreise van Schubert, Liederkreis Op. 39 van Schuman en Vier letzte Lieder van Strauss.

Ben je dirigent, pianist, lid van een koor of orkest? En zoek je nog een sopraansoliste? Of ben je geïnteresseerd in een huiskamerconcert bij je thuis? Stuur dan een mail naar info@estherkouwenhoven.com of kijk op www.estherkouwenhoven.com voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in