Welke dranken zijn populair in 2022?

Het was in 2022 eindelijk zover. Alle horeca mocht weer open en we gingen weer een beetje terug naar normaal. Tijdens de lockdown zijn er toch enige trends ontstaan en die gaan natuurlijk niet van de een op andere dag weg. Zo ook zelf gemaakte cocktails. Eigenlijk is het maken van een cocktails vrij simpel. Je hoeft dan ook niet meer naar een café of restaurant om van een lekkere cocktail te genieten. Heb jij al geprobeerd een Martini met Gin of een Honey Ginger met Tennessee Whiskey te maken?  Hieronder lees je meer over deze trends.

Wat maakt cocktails zo goed?
Wat is nu eigenlijk de reden dat cocktails nu ondertussen zo populair is geworden onder meerdere doelgroepen? Als eerste zijn de keuzes in smaak en het aanbod enorm. Er is voor iedereen wel een ideale cocktail. Daarnaast is het niet iets wat je elke dag drinkt, waardoor het snel feestelijk aanvoelt met name ook door de vaak kleurijke combinaties. Voorheen zou je bijvoorbeeld een simpel bierje of wijn pakken. Ook heel lekker, maar het geeft niet hetzelfde gevoel. Denk bijvoorbeeld een aan een Seks on the Beach. De cocktail wordt gemaakt met wodka, sinaasappels, cranberry en perzik. Een andere drankje met een mooie kleur is een blue lagoon. Door de blue Curacao likeur die erin zit, krijgt de drank een fel blauwe kleur. Deze ingrediënten samen zorgen voor een vrolijke oranje/rode kleur. Cocktails zijn zelfs zo populair dat je ze tegenwoordig ook kant en klaar in een blikje kan kopen. 

Waarom zou je naar de horeca moeten gaan?
Bovenstaande drankjes maken het erg leuk en lekker om gezellig thuis te blijven. Toch kan een uitstapje naar de horeca ook erg leuk zijn. De horeca wilt natuurlijk niet zonder gasten komen te zitten, dus zorgt voor creatieve ideeën. Jezelf thuis verwennen, is echter ook nooit verkeerd. Ook bij het geven van een feest, kun je leuk en snel thuis cocktails maken. Voor het maken van een cocktail heb je naast drank, frisdranks, en likeurs, alleen een shaker nodig. Voor sommige cocktails heb je meer accessoires nodig, maar er zijn ook hele leuke en lekkere cocktails die je zo kan maken. Recepten zijn heel goed te vinden op het internet. Als je deze volgt, ben je verzekerd van een heerlijke cocktail. Veel tijd hoeft het ook niet te kosten. Sommige cocktails zijn binnen enkele minuten klaar. 

Welke dranken zijn nog meer populair?
Door de coronatijd zijn mensen veel bezig met de gezondheid. Wanneer het om gezondheid draait, hoor je veel mensen zeggen dat alcohol niet goed is voor je lichaam. Natuurlijk kan een drankje op zijn tijd niet heel veel kwaad, maar wanneer je dagelijks meerdere glazen nuttigt, zal je lichaam hier niet erg blij van worden. Daarom heb je alcoholvrije drankjes. Hierbij kun je denken aan alcoholvrij bier of wijn, maar heb je daarnaast ook verschillende alcoholvrije cocktails. Er is dus keuze zat om lekker en gezond te blijvend drinken. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in