Lintje voor Roel Rischen

De heer Roel Rischen is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Willem Wiggers reikt de heer Rischen de bij de onderscheiding behorende versierselen uit. De uitreiking vond in ‘de Open Poort’ plaats ter gelegenheid van zijn pensionering als huisarts. Roel Rischen is in Hattem langdurig actief geweest als huisarts. Hij was binnen en buiten spreekuren benaderbaar voor zijn patiënten en wordt door sommigen beschreven als vriend van de familie.

In zijn rol als huisarts was hij een drijvende kracht achter een project om de regionale diabeteszorg te verbeteren. Als huisarts heeft hij zich ook nadrukkelijk ingezet om het tekort aan huisartsen in de regio op te lossen. Dit heeft geleid tot een dependance van de huisartsenopleiding in Zwolle.

Naast zijn werk als huisarts heeft Roel Rischen bij verschillende stichtingen vrijwilligerswerk gedaan. Zo is hij gedurende twee periodes voorzitter geweest van het Rode Kruis, afdeling Hattem-Wapenveld, is hij bestuurslid en adviseur bij inloophuis de Zonnesteen, is hij vrijwilliger bij Stichting Vluchtelingencontact en is hij in het verleden bestuurslid geweest van Stichting Zwembad Hattem.

Foto: Elly v/d Wetering